Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 05-Φεβ-2021 07:45

  Προτεραιότητα στους εμβολιασμούς για τον κορονοϊό ζητούν οι δικαστικοί υπάλληλοι

  Προτεραιότητα στους εμβολιασμούς για τον κορονοϊό ζητούν οι δικαστικοί υπάλληλοι
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  του Παναγιώτη Στάθη

  Οι δικαστικοί υπάλληλοι το φωνάζουν ξεκάθαρα: Με νέα επιστολή της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) ζητάει να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη διενέργεια διαγνωστικών rapid test ανίχνευσης κορονοϊού και να δοθεί προτεραιότητα στους υπαλλήλους στη διενέργεια εμβολιασμών.

  Οι δικαστές είναι πιο ήπιοι στην προσέγγιση αλλά θέτουν ζήτημα, μάλιστα έστειλαν στις αρχές του μήνα επιστολή στον Υπουργό Υγείας με την οποία δεν ζητούν προτεραιότητα αλλά να ενταχθούν σε αυτό που αναφέρει το σχέδιο "Ελευθερία”: Πως στο δεύτερο κύμα θα εμβολιαστούν δημόσιοι λειτουργοί του ευαίσθητου κρατικού τομέα.

  Το ερώτημα είναι αν σε αυτούς εντάσσονται οι εργαζόμενοι στον πλέον ευαίσθητο τομέα, την Δικαιοσύνη. Μην ξεχνάμε πως κυρίως στο Εφετείο και τον Άρειο Πάγο οι δικαστές είναι μεγάλης ηλικίας…

  Η απάντηση δε στο ερώτημα αν πρόκειται για συντεχνιακό αίτημα είναι πως οι δικαστές και δη η Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων είχε απορρίψει πρόταση στο ΔΣ να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα( συντεχνιακά) οι δικαστές από τις αρχές Δεκεμβρίου.

  Οι δικηγόροι από την πλευρά τους, ενόψει των επικείμενων αλλαγών στην λειτουργία της Δικαιοσύνης (κι εφόσον ανοίξουν πλήρως κάποια στιγμή)  έχουν εκφραστεί επ αυτού, καθώς μην ξεχνάμε τα δικαστήρια είναι χώροι υψηλού συνωστισμού.

  Επιστολή

  Σε κάθε περίπτωση οι δικαστικοί υπάλληλοι πάνε ένα βήμα πιο πέρα:

  "Να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες ως πολιτικός Προϊστάμενος των Δικαστικών Υπηρεσιών όλης της χώρας, για την διενέργεια μαζικών και σε τακτά επαναλαμβανόμενα χρονικά διαστήματα rapid tests ανίχνευσης κορωνοϊού covid-19 σε όλους τους εργαζομένους (Δικαστικούς Υπαλλήλους, Δικαστικούς και Εισαγγελικούς Λειτουργούς) στα Δικαστήρια και τα Έμμισθα Υποθηκοφυλάκεια όλης της χώρας", τονίζεται στην ανακοίνωση της ΟΔΥΕ.

  "Οι Δικαστικοί Υπάλληλοι, βρισκόμαστε καθημερινά στην εργασία μας και σε πλήρες ωράριο και δεδομένου ότι στις δικαστικές αίθουσες και στα γραφεία εξυπηρέτησης κοινού των Δικαστηρίων όλης της χώρας προσέρχεται μεγάλος αριθμός ατόμων και παρά τα τηρούμενα στοιχειώδη μέτρα προστασίας, υφίσταται διαρκής κίνδυνος μετάδοσης του ιού λόγω του μεγάλου συνωστισμού και των λειτουργικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα δικαστικά κτήρια (στενοί και ελλιπείς χώροι, μη αεριζόμενες αίθουσες)", τονίζεται.

  Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία παρά τις προηγούμενες επιστολές της, δεν υπήρξε η παραμικρή ανταπόκριση από κανέναν. "Αυτό δεν μπορεί παρά να δημιουργεί αισθήματα ανασφάλειας, απογοήτευσης και αγανάκτησης των συναδέλφων Δικαστικών Υπαλλήλων όλης της χώρας, όταν μάλιστα καθημερινά ανιχνεύονται κρούσματα είτε εργαζομένων, είτε προσερχομένων στα Δικαστήρια όλης της χώρας", αναφέρει.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ