Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 01-Φεβ-2021 15:49

  Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου: Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τους κατοίκους της πόλης στα Δημοτικά Ιατρεία της Αθήνας

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο καρκίνος αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες απειλές για τη ζωή παγκοσμίως, μια νόσος που προκαλεί φόβο και έχει ταυτιστεί με τον πόνο και την απώλεια. Παρότι η βελτίωση των υπηρεσιών υγείας οδήγησε σε ελάττωση της θνητότητας κατά 30% την τελευταία δεκαετία, εξακολουθείνα κινείται σε υψηλά ποσοστά.

  Καθώς οι νεοπλασίες αποτελούν τη συχνότερη αιτία θανάτου του γενικού πληθυσμού μετά τις καρδιαγγειακές νόσους, η πρόληψη είναι αναγκαία και επιτακτική. Κι αυτό, γιατί αποτελεί το βασικό πυλώνα μιας υγιούς ζωής.Με τακτικό έλεγχο και έγκαιρη διάγνωση αυτή η δύσκολη μάχη μπορεί να κερδηθεί. Αρκείο καθένας να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί. Να ενωθούν όσο το δυνατόν περισσότερεςφωνές γιανα σταλεί ένα στεντόρειο μήνυμαότι πρέπει η πρόληψη γίνει τρόπος ζωής.

  Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, η οποία έχει καθιερωθεί στις4 Φεβρουαρίου,οΔήμος Αθηναίων και η Διεύθυνση Δημοτικών Ιατρείων & Δημόσιας Υγείαςσε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, υλοποιούν ένα πλέγμα δράσεωνγια τηνπροστασία, την ενημέρωσηκαιτην ευαισθητοποίηση του πληθυσμού.

  Από την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου έως καιτην Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, τα Δημοτικά Ιατρεία της πρωτεύουσας θα πραγματοποιούν ΔΩΡΕΑΝ προληπτικό έλεγχοσε όσους πολίτες το επιθυμούν.

  Σε όλα τα δημοτικά ιατρεία θα τηρηθούν αυστηρά οι προβλεπόμενοι υγειονομικοί κανόνες(θερμομέτρηση κατά την είσοδο,χρήση μάσκας-γαντιώνκαιτήρηση αποστάσεωνασφαλείας), ενώ οι ενδιαφερόμενοι για να υποβληθούν σε οποιαδήποτε προληπτική εξέταση θα πρέπει πρώτα να έχουν κλείσει τηλεφωνικά ραντεβού, έτσι ώστε νααποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού.

  Παράλληλα, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των πολιτών,την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου στις 17.00θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή ενημερωτική ομιλία (webinar) με τη συμμετοχή έγκριτων επιστημόνων ιατρών, οι οποίοι θα αναλύσουν θέματα σχετικά με τις νεοπλασίες και την αντιμετώπισή τους, όπως επίσης και ψυχολόγου, καθώς το ψυχολογικό αποτύπωμα της νόσου στον ασθενή και στο περιβάλλον του χρειάζεται ιδιαίτερους χειρισμούς.

  Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν το webinar ΕΔΩ(zoom)και ΕΔΩ(youtube).

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ