Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 29-Ιαν-2021 21:17

  Από τη μία ενδιαφέρεται για διερευνητικές και από την άλλη η Τουρκία μιλά για "τουρκική μειονότητα"

  Από τη μία ενδιαφέρεται για διερευνητικές και από την άλλη η Τουρκία μιλά για "τουρκική μειονότητα"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μπορεί η Τουρκία να προσπαθεί να δείξει ότι ενδιαφέρεται για τις διερευνητικές επαφές, ο 61ος γύρος των οποίων, ξεκίνησε μετά από 4,5 χρόνια, όμως με απανωτές δηλώσεις και ενέργειες την τελευταία εβδομάδα, αποδεικνύει ότι λίγο ενδιαφέρεται.

  Από τη μία ξεκαθαρίζει ότι το μόνο τις ενδιαφέρον γι' αυτές τις επαφές Ελλάδας-Τουρκίας είναι να χτίσει μία θετική ατζέντα με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Από την άλλη απειλεί την Ελλάδα να μην προσπαθήσει να χαλάσει αυτό της το σχέδιο με υποτιθέμενες προκλητικές ενέργειες.

  Κι όμως την Παρασκευή το απόγευμα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε μία προκλητικότατη ενέργεια έκανε ανάρτηση στην οποία προσπαθεί να "ερεθίσει" μία μειονότητα την οποία αποκαλεί "τουρκική".

  Το tweet αυτό από την Τουρκία έρχεται με αφορμή επεισόδια που είχαν σημειωθεί πριν από πάνω από 30 χρόνια, το 1988 και το 1990 και σημειώνει πως "η Τουρκία θα είναι πάντα δίπλα στους ομογενείς της στον δίκαιο αγώνα τους". Μάλιστα στη φωτογραφία της ανάρτησης στο σχετικό πανό αναγράφεται το σύνθημα "το μόνο μας έγκλημα είναι ότι είμαστε Τούρκοι στην Ελλάδα".

  "Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης αγωνίζονται για την αναγνώριση της "τουρκικής" ταυτότητάς τους για πάνω από 30 χρόνια. Οι αποφάσεις που έλαβε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπέρ της μειονότητας δεν έχουν εφαρμοστεί εδώ και χρόνια. Θα είμαστε πάντα μαζί με τους συγγενείς μας στον δίκαιο αγώνα τους", αναφέρει αναλυτικά το tweet.

   

   

   


   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ