Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 28-Ιαν-2021 18:31

  Παράταση της προθεσμίας συμπλήρωσης των ερωτηματολογίων για τη δράση byDesign έως 3/2/2021

  Παράταση της προθεσμίας συμπλήρωσης των ερωτηματολογίων για τη δράση byDesign έως 3/2/2021
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ανακοίνωσε ότι η προθεσμία για τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων σχετικά με τη δράση της byDesign παρατάθηκε έως 3 Φεβρουαρίου 2021.

  Η Αρχή, υλοποιεί το έργο "διευκόλυνση της συμμόρφωσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων με τον GDPR και προώθηση της προστασίας δεδομένων από τον σχεδιασμό σε προϊόντα και υπηρεσίες ΤΠΕ (byDesign)".

  Βασικοί στόχοι του έργου είναι αφενός η παροχή εξειδικευμένης καθοδήγησης σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με τη μορφή εργαλειοθήκης συμμόρφωσης, η οποία θα περιλαμβάνει απλά στη χρήση εργαλεία υποβοήθησης των εταιρειών και επαγγελματιών συνοδευόμενα από πρότυπα των απαραίτητων εγγράφων, κατάλληλα προσαρμόσιμα σε κάθε επιχείρηση. Και αφετέρου να απλουστευθεί η διαδικασία συμμόρφωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και να υιοθετηθούν σε μεγαλύτερο βαθμό ορθές πρακτικές σε σχέση με τα προσωπικά δεδομένα τα οποία αυτές.

  Για τον σκοπό αυτό, η Αρχή έχει ετοιμάσει δύο ειδικά ερωτηματολόγια:

  1) Ερωτηματολόγιο φορέων

  https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/General_byDesign2021

  Το ερωτηματολόγιο αυτό απευθύνεται σε ενώσεις εταιρειών και επαγγελματιών που εκπροσωπούν κλάδους της ελληνικής οικονομίας, όπως το λιανεμπόριο, τα ξενοδοχεία και ο τουρισμός, η εστίαση, η υγεία, η εκπαίδευση και η άθληση. Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου μπορεί να γίνει από φορείς που εκπροσωπούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις με τρόπο που να απεικονίζει την τρέχουσα εικόνα των επιχειρήσεων που είναι μέλη του φορέα.

  2) Ερωτηματολόγιο επιχειρήσεων και επαγγελματιών

  https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/Businesses_byDesign2021

  Το ερωτηματολόγιο αυτό απευθύνεται σε μεμονωμένες επιχειρήσεις ή επαγγελματίες.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ