Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 25-Ιαν-2021 18:24

  Μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν εμβολιαστεί οι ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες

  Μ. Θεοδωρίδου: Ο εμβολιασμός δεν τελειώνει με την πρώτη δόση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 18:50

  Μέχρι το καλοκαίρι εκτιμάται πως θα έχουν εμβολιαστεί οι πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας και οι ευπαθείς ομάδες, όπως αναφέρθηκε στην αποψινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19, χωρίς εντούτοις να υπάρχουν εκτιμήσεις για το ποσοστό των πολιτών που θα έχει εμβολιαστεί μέχρι τότε, ούτε για το εάν θα υπάρξει ανοσία της αγέλης. Όπως σημείωσε ο γενικός γραμματέας  Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο αριθμός των εμβολιαστικών κέντρων που θα υπάρξουν εξαρτάται από τον αριθμό των δόσεων που θα φτάσουν τελικά στη χώρα μας.

  Μέχρι σήμερα, όπως είπε έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα μας 176 χιλιάδες εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι επτά χιλιάδες αφορούν τη δεύτερη δόση. Η Ελλάδα βρίσκεται στη δέκατη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά στον κυλιόμενο μέσο όρο εμβολιασμών των επτά ημερών, ενώ ημερησίων πλέον πραγματοποιούνται περίπου 17 χιλιάδες εμβολιασμοί. 69 χιλιάδες άτομα άνω των 85 ετών έχουν εμβολιαστεί και έχουν κλειστεί 649 χιλιάδες ραντεβού.

  Από την πλευρά της η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου είπε πως είναι απαραίτητο να γίνουν και οι δόσεις του εμβολίου για να εξασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα άνω του 95%, καθώς η πρώτη παρέχει προστασία κατά τη δέκατη ημέρα μόνο μέχρι 52%. Η δεύτερη δόση, τόνισε, είναι καθοριστική για την επιτυχία του εμβολιασμού

  Συμπλήρωσε πως δεν διακυβεύεται η αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού από τις μεταλλάξεις του ιού που είναι αργές σε σύγκριση με τον ιό της γρίπης.

  Β. Κουρλιμπίνη

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ