Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 23-Ιαν-2021 12:41

  Κοσμοπλημμύρα στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

  ερμού1
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 14:58

  Ουρές δεκάδων ατόμων, κυρίως σε μεγάλες εταιρείες ειδών ένδυσης, καταγράφονται από το πρωί στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

  Οι καταναλωτές βγήκαν για να κάνουν τα ψώνια τους στο πλαίσιο των εκπτώσεων και η κίνηση είναι αυξημένη, ειδικά στους εμπορικούς δρόμους. Ουρές έχουν δημιουργηθεί και έξω από πολλά καταστήματα, με τους πελάτες να περιμένουν ακετή ώρα για να εξυπηρετηθούν.

   

   

  Οι αποστάσεις σε πολλές περιπτώσεις δεν τηρούνται ενώ ο κόσμος που περιμένει για να μπει σε συγκεκριμένα καταστήματα καταλαμβάνει πολλές φορές σχεδόν όλο το πεζοδρόμιο.

  Στον εμπορικότερο δρόμο της Αθήνας, την οδό Ερμού, η κίνηση είναι αυξημένη. Πολύς κόσμος περπατά χαζεύοντας τις βιτρίνες, ενώ άλλοι κρατούν τσάντες με ψώνια στα χέρια τους έχοντας ολοκληρώσει τις αγορές τους.

  Ουρές και στη Θεσσαλονίκη

  Ουρές δεκάδων ατόμων, κυρίως σε μεγάλες εταιρείες ειδών ένδυσης, καταγράφονται από το πρωί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

   

  ουρες1

   

  Αυτή είναι η εικόνα που επικρατούσε από νωρίς το πρωί οπότε και άνοιξαν τα εμπορικά καταστήματα με μεγάλη μερίδα των καταναλωτών να είναι νέοι, ακόμη και σχολικής ηλικίας. Οι συγκεκριμένες εικόνες καταγράφονται σήμερα Σάββατο τη στιγμή μάλιστα που η αγορά θα είναι και αύριο ανοιχτή για να εξυπηρετησει τις ανάγκες του κόσμου.

  Διακριτική η παρουσία της αστυνομίας

  Η παρουσία της αστυνομίας στο κέντρο της πόλης είναι αρκετά διακριτική χωρίς να γίνονται εκτεταμένοι έλεγχοι.

  Ενώ αξίζει να διευκρινιστεί ότι οι ουρές αυτή την ώρα σημειώνονται έξω από τα καταστήματα μεγάλων πολυεθνικών ενώ στη συντριπτική πλειοψηφία των μικρών επιχειρήσεων η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική, όπου η κίνηση είναι ελάχιστη.

  Σε χαμηλά επίπεδα το ιικό φορτίο του κορονοϊού στα λύματα - "Αυτό δεν σημαίνει εφησυχασμό προειδοποιεί ο πρύτανης του ΑΠΘ

  Στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν την Παρασκευή 64 νέα κρούσματα κορονοϊού ενώ όπως ανακοινώθηκε, το ιικό φορτίο στα λύματα του πολεοδομικού συγκροτήματος της πόλης παραμένει σταθερά σε χαμηλά επίπεδα, στην έρευνα που διεξάγει διεπιστημονική ομάδα του ΑΠΘ σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ.

  "Η επιδημιολογική εικόνα της Θεσσαλονίκης αυτή τη στιγμή, τα αποτελέσματα από τα λύματα που έχει στη διάθεσή της και η αρμόδια επιτροπή που κάνει τις σχετικές εισηγήσεις, επιτρέπουν στην Πολιτεία να σχεδιάσει τη σταδιακή επανεκκίνηση δραστηριοτήτων με βάση τις προτεραιότητες που έχει θέσει", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΑΠΘ και επιστημονικά υπεύθυνος του ερευνητικού έργου, καθ. Νίκος Παπαϊωάννου.

  "Αυτό δε σημαίνει εφησυχασμό", διευκρίνισε και πρόσθεσε: "Η εικόνα σε όλο τον πλανήτη, στην Ευρώπη, σε γειτονικές μας χώρες είναι άσχημη, είναι μία δυναμική κατάσταση η πανδημία, όπου τα πάντα μπορούν να ανατραπούν ανά πάσα στιγμή".

  Πηγή: thetoc.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ