Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 22-Ιαν-2021 18:43

  Οι επιστήμονες διαμαρτύρονται για το επίδομα των 400 ευρώ και εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια

  Οι επιστήμονες διαμαρτύρονται για το επίδομα των 400 ευρώ και εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την έντονη  δυσαρέσκεια τους εκφράζουν οι επιστημονικοί φορείς τη χώρα (δικηγόροι, γιατροί κλπ) για την υπαναχώρηση, όπως θεωρούν , της κυβέρνησης και του Υπουργείου Εργασίας όσον αφορά το συνολικό ποσό που θα διανεμηθεί αλλά και τα κριτήρια ένταξης, σχετικά με το επίδομα των 400 ευρώ. Μετά την ανακοίνωση των δικηγόρων που δήλωσαν ότι αποχωρούν από τον διάλογο, σύσσωμοι οι φορείς ζητούν να εφαρμοστούν όσα ζητούσαν με επιστολή τους στον πρώην υπουργό Γιαννη Βρούτση στις 22 Δεκεμβρίου :

  "…Οι Επιστημονικοί Φορείς της Χώρας σε έκτακτη συνεδρίαση μετά τη χτεσινή τηλεδιάσκεψη που είχαν με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη και σε απάντηση του από 21/1/2021 Δελτίου Τύπου του Υπουργείου Εργασίας, προβαίνουν στις κάτωθι επισημάνσεις :

  1)        Εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι δεν εκλήθησαν 4 από τους 9 φορείς που συμμετέχουν στο διάλογο μέχρι σήμερα.

  2)   Εμμένουν  στις απόψεις τους, όπως αυτές από την πρώτη στιγμή είχαν διατυπωθεί στην από  22/12/2020 επιστολή  τους (βλ. συνημμένο) προς τον Υπουργό κ. Ιωάννη Βρούτση, τόσο ως προς το ύψος του προς διανομή ποσού, (το οποίο προέρχεται από τον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας του ΟΑΕΔ των Ανεξάρτητα Απασχολούμενων Επιστημόνων, δημιουργηθέν από ίδιους πόρους από το 2011 έως σήμερα), τα εισοδηματικά κριτήρια, τους δικαιούχους αλλά κυρίως την ταχεία διαδικασία υλοποίησης του μέτρου.

  3)    Ζητούν από την Κυβέρνηση την εφαρμογή όσων δεσμεύσεων έχει λάβει απέναντί τους και να επανεξετάσει τις τροποποιημένες θέσεις της, όπως αυτές το πρώτον εκφράστηκαν στο χθεσινό Δελτίο Τύπου του Υπουργείου.

  4)    Ζητούν την άμεση ανάρτηση της Πλατφόρμας Υποβολής Αιτήσεων των δυνητικών δικαιούχων στο "ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ".

  Για τους Επιστήμονες της Χώρας όλα αυτά, είναι πρωτίστως, θέμα αξιοπρέπειας και σεβασμού της αποστολής και του ρόλου τους.

  ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

  Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος

  Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

  Ολομέλεια Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος

  Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος

  Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία

  Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος

  Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος

  Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος

  Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος

  Π. Στάθης

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ