Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 21-Ιαν-2021 11:50

  Λ. Οικονόμου για Δ. Κουφοντίνα: Η Δημοκρατία δεν εκδικείται και δεν εκβιάζεται

  Λ. Οικονόμου για Δ. Κουφοντίνα: Η Δημοκρατία δεν εκδικείται και δεν εκβιάζεται
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Η Δημοκρατία δεν εκδικείται, αλλά ταυτόχρονα δεν εκβιάζεται" δήλωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου για την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα και την απεργία πείνας που έχει ξεκινήσει με αίτημα τη μεταγωγή του από τις φυλακές Δομοκού στις φυλακές Κορυδαλλού.

  Ο κ. Οικονόμου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά την διάρκεια της παρουσίασης του επιχειρησιακού σχεδίου της ΕΛ.ΑΣ για τις συναθροίσεις, ανέφερε ότι ο καταδικασθείς για τη δράση της 17 Νοέμβρη, "επιχειρεί να εκβιάσει της Πολιτεία, προκειμένου να έχει προνομιακή μεταχείριση έναντι των άλλων κρατουμένων". Και συμπλήρωσε: "Ο Κουφοντίνας είναι ένας βαρυποινίτης, καταδικασθείς για πολύ σοβαρά αδικήματα και εκτίει την ποινή του όπως ορίζει ο νόμος. Έχει και θα έχει όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που έχουν και οι άλλοι κρατούμενοι της χώρας".

  Απάντηση της Ιωάννας Κούρτοβικ συνηγόρου του Δ. Κουφοντίνα 

  "Η Δημοκρατία δεν εκδικείται, αλλά  εκδικούνται αυτοί που ασκούν την εξουσία, 
  Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται, αλλά εκβιάζει, όταν  ασκούν την εξουσία αυτοί που εκδικούνται.   Ο κ Οικονόμου πρέπει να  εξηγήσει  γιατί η εφαρμογή του νόμου είναι προνομιακή μεταχείριση, όταν την ζητά ο  συγκεκριμένος κρατούμενος.  Να μας πει γιατί είναι προνόμιο η μεταφορά στο υπόγειο του Κορυδαλλού. Πρέπει επιπλέον να απαντήσει ,  γιατί ταιριάζουν στην Δημοκρατία που δεν εκδικείται  : οι φωτογραφικοί νόμοι, οι ονομαστικές και στοχευμένες  παρεμβάσεις των αξιωματούχων του κράτους εναντίον ενός κρατουμένου, ο αποκλεισμός του  από δικαιώματα που είχε κατοχυρώσει και που έχουν όλοι οι κρατούμενοι , η  με δημόσιες δηλώσεις προειλημμένη απόφαση για  την επιδείνωση των συνθηκών κράτησής του , οι ψευδείς δηλώσεις των υπάλληλων του κράτους. Τι είναι αυτό που κάνει τη διαφορά; Οι φυλακές είναι γεμάτες με ενόχους. Οι αθώοι δεν πάνε στη φυλακή.  Μήπως τελικά τον θεωρούν πολιτικό κρατούμενο;" 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ