Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 16-Ιαν-2021 19:32

  Παρεμβαίνει η Εισαγγελία για τις καταγγελίες Μπεκατώρου

  μπεκατώρου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 19:43

  Στις αρχές της βδομάδας αναμένεται να κληθεί σε κατάθεση από την Εισαγγελία η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, οι δημόσιες καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης της οποίας έχουν λάβει, όπως ήταν φυσικό, τεράστιες διαστάσεις.

  Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας της Αθήνας, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, αναμένεται να διατάξει αυτεπάγγελτα προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθεί τι ακριβώς έγινε και θα κληθεί την Δευτέρα, το αργότερο την Τρίτη, η ολυμπιονίκης να καταθέσει στις εισαγγελικές αρχές.

  Ήδη έχει καταθέσει

  Πληροφορίες αναφέρουν πως η Σοφία Μπεκατώρου έχει κάνει ήδη νύξη για τη σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη στο πλαίσιο έρευνας που διενεργείται από τον αθλητικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, μετά από καταγγελίες του ολυμπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη για κακοδιαχείριση στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοϊας. Παραμένει όμως άγνωστο τι ακριβώς κατέθεσε, ενώ σε πρώτη ανάγνωση το τυχόν αδίκημα είναι νομικά παραγεγραμμένο.

  Όμως η επίσημη καταγραφή της καταγγελίας, στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας, προφανώς ανοίγει έναν κύκλο επίσημης καταγραφής των συμβάντων, κλήτευση ενδεχομένως και νέων μαρτύρων ή διερεύνηση και άλλων συμβάντων. Το σημαντικό είναι ότι με την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελίας της Αθήνας η Σοφία Μπεκατώρου θα καταθέσει αναλυτικά για το περιστατικό, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι η καταγγελθείσα πράξη φέρεται ότι τελέστηκε πριν από 23 χρόνια και ως εκ τούτου έχει παραγραφεί.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ