Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 14-Ιαν-2021 12:51

  Χ. Ταραντίλης: Στόχος να ανοίξουμε και Οικονομία και Παιδεία, με ασφάλεια

  Χ. Ταραντίλης: Στόχος να ανοίξουμε και Οικονομία και Παιδεία, με ασφάλεια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Προς το άνοιγμα του λιανεμπορίου δείχνει η κυβέρνηση, αναμένοντας, πάντα, τις εισηγήσεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, που θα συνεδριάσει αύριο, προκειμένου να εξετάσει τα επιδημιολογικά δεδομένα και να καταθέσει τις προτάσεις της. Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, δίνοντας μία πρώτη αίσθηση των επόμενων κινήσεων, τα στοιχεία της πανδημίας στην παρούσα χρονική συγκυρία είναι καλύτερα από αυτά της 14ης Δεκεμβρίου. Και η συγκεκριμένη ημερομηνία αποτελεί χρονικό ορόσημο, καθώς τότε…σήκωσε ρολά το click away, ενόψει της εορτής των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

  "Η κυβέρνηση ποτέ δε θα πει ή οικονομία ή Παιδεία. Το ιδανικό για εμάς και επάνω σε αυτό δουλεύουμε είναι να ανοίξουν όσο το δυνατόν περισσότερα. Ιδανικά όλα...Αναλύονται τα δεδομένα, τα δεδομένα λένε ότι τα σημερινά επιδημιολογικά σε σχέση με τα δεδομένα στις 14 Δεκεμβρίου είναι πολύ καλύτερα και για αυτό θεωρώ ότι θα μπορούσε ουσιαστικά να εξεταστεί σίγουρα για το click away", τόνισε ο κ. Ταραντίλης, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων. Παράλληλα, επεσήμανε πως ένας μήνας lockdown στοιχίζει περίπου τρία δισεκατομμύρια ευρώ και ίσως υψηλότερα στην οικονομία. "Αυτό που σίγουρα θα συμβεί, μην έχουμε αυταπάτες, είναι ότι δεν πρόκειται να ζήσουμε μηδενικά κρούσματα, όπως είχαμε ζήσει στο παρελθόν. Εμείς θέλουμε να διαχειριστούμε μία κατάσταση, η οποία δεν θα ξεφύγει. Και όσο το δυνατόν, σιγά-σιγά, με ασφάλεια, να ανοίγουμε και οικονομία και Παιδεία", ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

  Ένα και μόνο το θέμα συζήτησης

  Εστιάζοντας στο χρονικό σημείο-κλειδί της έναρξης των διερευνητικών επαφών με τη γείτονα, ο κ. Ταραντίλης επανέλαβε την πάγια θέση της Αθήνας. Και αυτή δεν είναι άλλη από το ότι μοναδικό θέμα συζήτησης είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

  "Το νέο δεδομένο είναι ότι πλέον ξεκινούν οι διερευνητικές επαφές. Υπάρχει συγκεκριμένο πλαίσιο και αυτό είναι ότι δεν έχουμε ερευνητική δραστηριότητα σε περιοχή που καλύπτει την Ελληνική υφαλοκρηπίδα και δεύτερον το μοναδικό θέμα που θα συζητήσουμε είναι η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών...Έχουμε πάντα μία ειλικρινή και εποικοδομητική διάθεση για τις διερευνητικές επαφές. Ελπίζουμε ότι η Τουρκία θέλει αυτήν την ομαλοποίηση όχι μόνο με την Ελλάδα αλλά και με την Ευρώπη... Πιστεύω ότι θα υπάρξει ένα καλό κλίμα και θα τεθούν με ειλικρίνεια όλα τα ζητήματα...Είναι τελείως συγκεκριμένο το πλαίσιο που θέτουμε. Η μοναδική συζήτηση θα έχει να κάνει με την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο...", σημείωσε και συμπλήρωσε ότι τη θέση της Αθήνας, δηλαδή τι ακριβώς επιζητεί από αυτή τη διαδικασία των διερευνητικών, τη γνωρίζει η Άγκυρα.

  ''Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε επιχειρήσεις και απασχόληση''

  Ο κ. Ταραντίλης έδειξε, εκ νέου, προς την κατεύθυνση της συνεχούς στήριξης από την πλευρά της κυβέρνησης, επιχειρήσεων και εργαζομένων, ενώ σημείωσε πως η όλη διαδικασία του εμβολιασμού πηγαίνει πολύ καλά, πέρα από κάποια μεμονωμένα φαινόμενα που αντιμετωπίζονται.

  "Το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι μόνο για θετικό λόγο...", τόνισε, με αφορμή την πρόταση του πρωθυπουργού προς την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και τους ευρωπαίους ομολόγους του. "Ο πρωθυπουργός συνέδεσε όλη αυτή τη λογική και με τον τουρισμό. Είναι σίγουρο ότι αυτό θα βοηθήσει πάρα πολύ στην άνοδο του τουρισμού...", είπε. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ