Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 05-Ιαν-2021 07:37

  Μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές στη σειρά εμβολιασμού

  εμβόλιο-ιταλία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι τελευταίες πινελιές μπαίνουν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στη σειρά προτεραιότητας που θα ακολουθηθεί για το γενικό πληθυσμό, μετά τον εμβολιασμό των υγειονομικών και όσων φιλοξενούνται και απασχολούνται σε οίκους ευγηρίας, μονάδες χρόνιας φροντίδας και κέντρα αποκατάστασης.

  Σημειώνεται πως η πλατφόρμα για τα ραντεβού θα ανοίξει στις 11 Ιανουαρίου και ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού αναμένεται να ξεκινήσει μετά τις 20 Ιανουαρίου.

  Η προτεραιοποίηση, βάσει του σχετικού κινδύνου νόσησης από το νέο κορονοϊό, θα ισχύσει και για τους χρονίως πάσχοντες. Οι λεπτομέρειες για τη σειρά που θα ακολουθηθεί θα δημοσιοποιηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

  Το χρονοδιάγραμμα

  Χθες ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στους οίκους ευγηρίας από τις κινητές ομάδες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Έως τις 20 του μηνός θα εμβολιαστούν όλοι οι διαμένοντες και οι εργαζόμενοι σε αυτές τις δομές.

  Συνολικά, μέχρι την παραπάνω ημερομηνία αναμένεται σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας να εμβολιαστούν περισσότερα από 100 χιλιάδες άτομα. Ο αριθμός αυτός εκτιμάται πως μπορεί να φτάσεις και τις 120 χιλιάδες.

  Το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί στους άνω των 85 ετών. Στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα υπολογίζεται να εμβολιαστούν περισσότερα από 100 χιλιάδες άτομα.

  "Άρα, μέχρι το τέλος του μήνα ο στόχος μας είναι  να εμβολιαστεί ο μέγιστος αριθμός ατόμων, υπολογίζουμε 220 χιλιάδες άτομα, έχοντας εξασφαλίσει για αυτούς και τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer, τακτική που μέχρι στιγμής ακολουθείται από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης" σημείωσε στη χθεσινή ενημέρωση ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

  Σημειώνεται πως χθες το απόγευμα είχαν πραγματοποιηθεί 5.665 εμβολιασμοί και από τις 27 Δεκεμβρίου στο σύνολο της χώρας 9.528 εμβολιασμοί. Στις 8 Ιανουαρίου θα προστεθούν άλλα 55 νοσοκομεία για τον εμβολιασμό των υγειονομικών και η δυναμικότητα του συστήματος θα ξεπεράσει τις 8.000 εμβολιασμούς την ημέρα. Και ως τις 12 Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί ο εφοδιασμός σε 19 νοσοκομεία της νησιωτικής χώρας.

  Ο αριθμός ημερήσιας δυναμικότητας του συστήματος θα προσαρμόζεται καθημερινά στον πληθυσμό που θα πρέπει να εμβολιαστεί και μέχρι τις 20/1 θα εμβολιαστούν και οι υγειονομικοί του ιδιωτικού τομέα.

  Όσον αφορά τους ιδιώτες γιατρούς, συζητείται προτεραιοποίηση ανάλογα με την ειδικότητα. Την ίδια ώρα, οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναμένεται να εμβολιαστούν περίπου στο ίδιο χρόνο με όσους έχουν υποκείμενα σοβαρά προβλήματα υγείας.

  Βίκυ Κουρλιμπίνη

  Vicky.kourlibini@capital.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ