Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 02-Ιαν-2021 09:52

  Λινού: "Υπάρχει κίνδυνος να ξεφύγει η κατάσταση στην Αττική"

  Λινού: "Υπάρχει κίνδυνος να ξεφύγει η κατάσταση στην Αττική"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Υπάρχει κίνδυνος να ξεφύγει η κατάσταση στην Αττική". Αυτό τόνισε η καθηγήτρια επιδημιολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού.

  Η καθηγήτρια επιδημιολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών μίλησε στο OPEN για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, το άνοιγμα των σχολείων και του λιανεμπορίου αλλά και τον προγραμματισμό των εμβολιασμών κατά του κορoνοϊού εκτιμώντας το πότε θα τελειώσει οριστικά η πανδημία.

  "Εκείνο που είναι σίγουρο είναι ότι μέσα στο 2021 αυτή η κατάσταση θα τελειώσει. Πόσο γρήγορα θα γίνει αυτό εξαρτάται από τη δική μας συμπεριφόρά, αλλά και από την ευχέρια να αποκτήσουμε εμβόλια". Σημείωσε ότι πρέπει να υπάρχει μεγάλη προσοχή και έκανε λόγο για τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, όπως η Ρομά και επεσήμανε ότι η πολιτεία πρέπει να δώσει την προσοχή της προς αυτές.

  "Φόβαμαι ότι η κατάσταση στην Αττική μπορεί να ξεφύγει. Φοβάμαι ότι υπάρχει κίνδυνος. Συμφωνώ ότι το χειμώνα έχουμε περισσότερα κρούσματα, όχι επειδή ο ιός έχει αλλάξει, αλλα επειδή είμαστε σε κλειστούς χώρους που δεν αερίζονται. Να βγαίνουμε και να ανοίγουμε στην προσωπική και εργασιακή μας ζωή".

  Πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια

  Επεσήμανε ότι πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια και να μην υπάρχει ενιαία τακτική. Όπως ανέφερε θα πρέπει να ανοίξουν όσα έχουν λίγα παιδιά, όσα βρίσκονται σε περιοχές με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο. Τέλος σημείωσε ότι όταν ανοίξουν να αυξηθούν οι ώρες στα διαλείμματα για να μένουν τα παιδιά έξω μεγαλύτερη ώρα και να αερίζονται οι τάξεις.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ