Συνεχης ενημερωση
Σε νέα συνεδρίαση που θα γίνει τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου παραπέμπεται η λήψη αποφάσεων για το άνοιγμα των σχολείων καθώς στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη της επιτροπής λοιμωξιολόγων με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως δεν προέκυψε ομογνωμία. Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είπε ότι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων.
Η συζήτηση θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία και σύντομα θα είμαστε σε θέση να πούμε εάν θα ανοίξουν τα σχολεία στις 8 ή εάν θα υπάρξει κάποια διαφοροποίηση μεταξύ βαθμίδων, είπε ο κ. Πέτσας.
Όπως είπε για τις αποφάσεις, αναμένουμε η οριστική εισήγηση των ειδικών η οποία είναι είτε ομόφωνη, είτε κατά πλειοψηφία, την οποία ακολουθούμε.
Τι θα γίνει με τα σχολεία
Αυτή τη στιγμή παραμένει στο τραπέζι η πρόταση, με ισχυρές πιθανότητες, να ανοίξουν τα σχολεία είτε την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, είτε τη Δευτέρα 11 του μήνα.
Μεταξύ των σεναρίων που εξετάζονται – με δεδομένη την πρόθεση της κυβέρνησης να επιστρέψουν τα παιδιά στις τάξεις τους – είναι να μην ανοίξουν ταυτόχρονα οι εκπαιδευτικές βαθμίδες: Να προηγηθούν δηλαδή τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία και να ακολουθήσουν τα γυμνάσια και τα λύκεια.
Α. Τσακρής: Πιθανό να ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια μαζί με τα Δημοτικά
Μιλώντας στην ΕΡΤ ο καθηγητής μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Τσακρής είπε πως "είναι πολύ πιθανό η εισήγηση να είναι θετική για το άνοιγμα των δημοτικών" και αφού συνεκτιμηθούν και τα δεδομένα στις αρχές του νέου έτους, πιθανόν και των άλλων βαθμίδων της δημόσιας εκπαίδευσης.
"Στα μέλη της Επιτροπής υπάρχει θετική άποψη για τα Δημοτικά διότι ξέρουμε ότι δεν συνέβαλαν στην εξάπλωση της επιδημίας" είπε. "Νομίζω πως η τελική απόφαση θα είναι προς το άνοιγμα των σχολείων εφόσον δεν υπάρξει κάποια πολύ ιδιαίτερη ανατροπή των δεδομένων που έχουμε αυτήν τη στιγμή", τόνισε.
"Θα πρέπει να αποτυπωθεί λίγο η διαδικασία των γιορτών όσον αφορά στην καταγραφή των περιστατικών και εφόσον μετά από 3 με 4 συνεχείς μέρες – καλό θα ήταν χωρίς το Σαββατοκύριακο που δεν γίνονται τόσα πολλά τεστ, δεν υπάρξει άνοδος τότε μπορεί να ληφθεί μια απόφαση. Διότι όταν μιλάμε για τα σχολεία, δεν μιλάμε μόνο για μαθητές είναι μια ομάδα ανθρώπων που κινείται για τα σχολεία, μέσα στα σχολεία, είναι οι γονείς, είναι το εκπαιδευτικό προσωπικό και άλλοι που εμπλέκονται στην εκπαίδευση", είπε στην ΕΡΤ ο Στέλιος Λουκίδης Καθηγητής πνευμονολογίας Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
-
14:57 Ο EMA συνιστά τη χρήση του κοκτέιλ αντισωμάτων της Regeneron για την COVID-19
-
14:54 AMC Networks: Καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη και έσοδα τριμήνου
-
14:53 Ευρωζώνη: Υποχώρησαν οι αποδόσεις των ομολόγων μετά τις δηλώσεις Σνάμπελ
-
14:51 Τσακίρης: Η γυναικεία επιχειρηματικότητα θα έχει τη θέση που της αξίζει στο νέο ΕΣΠΑ
-
14:50 Επανέρχεται το Τσεσμέ στο Αιγαίο - Τουρκικά μαχητικά πάνω από το Αγαθονήσι
-
14:50 ΕΕ - Βρετανία κοντά σε μια πρώτη, μίνι "συμφωνία" για τον χρηματοοικονομικό κλάδο μετά Brexit
-
14:39 Κατρούγκαλος: Η διαμόρφωση εθνικού μετώπου προϋποθέτει εθνική στρατηγική
-
14:34 Επίθεση στο γραφείο του Λ. Αυγενάκη
-
14:32 Σαρλ Μισέλ: Τον Μάρτιο η συζήτηση για Ανατολική Μεσόγειο και σχέσεις με Τουρκία
-
14:32 Oxford Economics: Στο 2,5% η ανάπτυξη στην Ελλάδα φέτος, "έκρηξη" στο 11,5% το 2022
-
Οι Γερμανοί ξανάρχονται και η Ευρώπη αυτοκτονεί...
-
Τρέχουν οι προ-κρατήσεις πωλήσεων κατοικιών στο Ελληνικό- Οι τιμές
-
Γεννήτριες χρέους
-
Έρχεται το ρούβλι για την ελληνική κτηματαγορά
-
Αρσάκειο: Καταγγελίες αποφοίτων για σεξουαλική βία - Μπαμπινιώτης: Αυθημερόν στον Εισαγγελέα
-
Axia: Έρχεται ράλι άνω του 200% για την Alpha Bank, σημαντική η ενίσχυση του επενδυτικού story
-
Μόσιαλος: Αυτά τα έξι εμβόλια προστατεύουν 100% από νοσηλεία ή θάνατο
-
Προσωρινά κρατούμενος ο Δημ. Λιγνάδης -Μεταφέρεται στη φυλακή της Τρίπολης
-
Κανένα έλεος, χωρίς ειλικρινή μεταμέλεια
-
Γιατί το δολάριο είναι ισχυρότερο απ' όσο μοιάζει
-
Οι Γερμανοί ξανάρχονται και η Ευρώπη αυτοκτονεί... (96)
-
Προσωρινά κρατούμενος ο Δημ. Λιγνάδης -Μεταφέρεται στη φυλακή της Τρίπολης (22)
-
Κανένα έλεος, χωρίς ειλικρινή μεταμέλεια (21)
-
Γεννήτριες χρέους (16)
-
My Data – Ηλεκτρονικά βιβλία χωρίς λογιστές δεν γίνεται!!! (14)
-
Ξένοι στον τόπο μας (12)
-
Αρσάκειο: Καταγγελίες αποφοίτων για σεξουαλική βία - Μπαμπινιώτης: Αυθημερόν στον Εισαγγελέα (11)
-
60 εύποροι αιτήθηκαν φορολογική κατοικία στην Ελλάδα (9)
-
Παράταση του lockdown για μια εβδομάδα εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι (8)
-
Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είδε στη Μενδώνη ευκαιρία αντιπολιτευτικού "μετώπου" (8)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
