Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 30-Δεκ-2020 08:09

  ΣτΕ: "Κλεψύδρα" στις αγορεύσεις - Μέχρι 30 λεπτά για κάθε διάδικο, μέχρι 40 αν η αγόρευση αφορά δύο διαδίκους

  37.000 εκκρεμείς υποθέσεις του νόμου Κατσέλη θα δικαστούν σε 14 μήνες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Αλλαγή στον κανονισμό λειτουργίας του Συμβουλίου της Επικρατείας προβλέπει απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΣτΕ και καταγράφει τη διευθέτηση της διαδικασίας. Πρόκειται για απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ(5691/2020) και τίθεται πλέον σε ισχύ. Με αυτή μπαίνει πλαφόν στις αγορεύσεις των δικηγόρων που εκπροσωπούν διαδίκους για την οικονομία της δίκης.

  Συγκεκριμένα η αλλαγή στον κανονισμό αναφέρει (ΦΕΚ):

  -Η παρ. 3 του άρθρου 21 του Κανονισμού αντικαθίσταται ως εξής:

  "Ο Πρόεδρος διευθύνει τη διαδικασία στο ακροατήριο και, ιδίως, διευθετεί τον χρόνο της συζητήσεως, με κριτήρια τη φύση των τιθέμενων ζητημάτων, την ισότητα των διαδίκων κα την οικονομία της δίκης, εν όψει και του αριθμού των υποθέσεων, και δίδει τον λόγο στους διαδίκους, καθώς και στα μέλη της συνθέσεως που επιθυμούν να διατυπώσουν ερωτήσεις. Ο ανώτατος ανά διάδικο χρόνος αγορεύσεως δεν δύναται να υπερβαίνει τα τριάντα (30) λεπτά της ώρας.

  Εάν οι εκπροσωπούντες τον διάδικο πληρεξούσιοι υπερβαίνουν τους δύο, τότε ο ανώτατος χρόνος αγορεύσεως δεν δύναται να υπερβαίνει τα 40 λεπτά της ώρας. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις ο Πρόεδρος μπορεί, πριν από τη συνεδρίαση, να καλέσει τους πληρεξουσίους των διαδίκων και, αφού ακούσει τις απόψεις τους, να ορίσει τον ανώτατο ανά διάδικο χρόνο αγορεύσεως. Οι διατάξεις για την ευταξία στο ακροατήριο εφαρμόζονται και στην περίπτωση εμμονής στην υπέρβαση των ορίων αυτών".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ