Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 28-Δεκ-2020 16:44

  ΣτΕ: Οι εκπαιδευτές οδηγών δεν μπορεί παράλληλα να είναι υπάλληλοι ή συνταξιούχοι του Δημοσίου

  ΣτΕ: Οι εκπαιδευτές οδηγών δεν μπορεί παράλληλα να είναι υπάλληλοι ή συνταξιούχοι του Δημοσίου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 16:52

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Ασυμβίβαστο, οριστικά και αμετάκλητα θέτει το Συμβούλιο της Επικρατείας μεταξύ της ιδιότητας του υπαλλήλου ή συνταξιούχου του Δημόσιου, του ευρύτερου Δημόσιου τομέα και των ΝΠΔΔ, και του εκπαιδευτή υποψηφίων οδηγών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.

  Το δικαστήριο κλήθηκε να αποφασίσει για την συνταγματικότητα του νόμου 4413/2016 που καθιέρωσε το συγκεκριμένο ασυμβίβαστο , μετά από προσφυγή εναντίον της διάταξης 22 εκπαιδευτών που είχαν και δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητα.

  Οι 22 προσφεύγοντες είχαν χάσει τη δίκη στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών καθώς απορρίφθηκαν οι αιτήσεις τους με τις οποίες ζητούσαν να ακυρωθεί σχετική απόφαση και έγγραφο για την παύση ισχύος των αδειών ασκήσεως επαγγέλματος εκπαιδευτικών υποψηφίων οδηγών αυτοκινήτων, κ.λπ., που εκδόθηκαν σε επιταγή του νόμου.

  Οι προσφεύγοντες υποστήριζαν ότι παραβιάζεται η συνταγματική αρχή της ισότητας, καθώς ο περιορισμός αυτός επιβάλλεται σε συγκεκριμένη κατηγορία εκπαιδευτών, χωρίς να καταλαμβάνει εκπαιδευτές χειριστών αεροπλάνων, ελικοπτέρων, κ.λπ., που κατέχουν αντίστοιχες θέσεις στον Δημόσιο.

  Με τέσσερις αποφάσεις του Δ΄ Τμήματος του ΣτΕ (2675-2678/2020) οι εφέσεις εκπαιδευτών απορρίφθηκαν ως αβάσιμες, επαναλαμβάνοντας στην ουσία το σκεπτικό των εφετειακών αποφάσεων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ