Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 18-Δεκ-2020 18:03

  Κατάθεση Χούρι στον πταισματοδίκη για τις καταγγελίες Καλογρίτσα

  Κατάθεση Χούρι στον πταισματοδίκη για τις καταγγελίες Καλογρίτσα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη 

  Στην αντεπίθεση πέρασαν οι εκπρόσωποι της Λιβανέζικης κατασκευαστικής  εταιρείας CCC (συμφερόντων της οικογένειας Χούρι), κατά του Νίκου Καλογρίτσα, με τα υπομνήματα - εξηγήσεων που κατέθεσαν στον  Πταισματοδίκη στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται μετά τις καταγγελίες του εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα.

  Σύμφωνα με πληροφορίες στα υπομνήματά τους διέψευσαν τους ισχυρισμούς του Χρ. Καλογρίτσα πως το ποσό των 3 εκατ. ευρώ, που εμφανίζεται ως προκαταβολή για υπεργολαβία της εταιρείας του "Τοξότης" στην κατασκευή mall στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που είχε αναλάβει ο Λιβανέζικος κολοσσός, αφορούσαν στην πραγματικότητα συμφωνία του τότε υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά με τους επικεφαλής της εταιρείας CCC για τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού, φίλα προσκείμενου προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

  Όπως αναφέρουν, τα χρήματα αυτά ήταν πράγματι προκαταβολή για το παραπάνω έργο που αν και δεν έγινε ο Καλογρίτσας δεν τους τα επέστρεψε.

  Η δικαστική απόφαση

  Η πλευρά των Χούρι επικαλείται δε απόφαση και του ελληνικού δικαστηρίου που εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες το οποίο επικύρωσε αυτή του Ελβετικού Διαιτητικού Δικαστηρίου πως τα 3 εκατ. ευρώ αφορούσαν το έργο και πρέπει άμεσα ο Χ. Καλογρίτσας να τα επιστρέψει.

  Η ολοκλήρωση της διαδικασίας λήψης των εξηγήσεων θα δημοδοτήσει την επιστροφή της δικογραφίας στον εισαγγελέα που εποπτεύει την υπόθεση ο οποίος, όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι, θα την διαβιβάσει στη Βουλή λόγω του ότι ο εργολάβος καταγγέλλει τον πρώην υπουργό Ν. Παππά.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ