Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 18-Δεκ-2020 16:15

  Αντίθετη η ΟΔΥΕ στη δημιουργία δύο νέων κλάδων δικαστικών υπαλλήλων

  Αντίθετη η ΟΔΥΕ στη δημιουργία δύο νέων κλάδων δικαστικών υπαλλήλων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την αντίθεσή της στην δημιουργία δύο νέων κλάδων δικαστικών υπαλλήλων, επαναλαμβάνει η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) σε σημερινή ανακοίνωσή της.

  Ειδικότερα, στο σχέδιο του νέου Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων προβλέπεται η δημιουργία δύο νέων κλάδων δικαστικών υπαλλήλων και συγκεκριμένα: Α) ΠΕ Τεκμηρίωσης και Επικουρίας Δικαστικού Έργου και Β) ΠΕ Δικαστικής Επικοινωνίας και Διεθνών Σχέσεων.

  Η ΟΔΥΕ στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η αρνητική θέση της για την δημιουργία των δύο αυτών κλάδων δικαστικών υπαλλήλων εκφράστηκε για πρώτη φορά το 2018 σε δύο συνέδριά της (Θεσσαλονίκη και Καμένα Βούρλα).

  Όμως οι απόψεις δεν εισακούστηκαν, όπως δεν έγινε δεκτή και η γνωμοδότηση της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου η οποία τάχθηκε κατά της δημιουργίας των δύο αυτών νέων κλάδων.

  Ακόμη, η ΟΔΥΕ στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι αν και συνολικά με το σχέδιο του Κώδικα ο κλάδος των δικαστικών υπαλλήλων, "βγαίνει κερδισμένος σε μείζονα ζητήματα, δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι τα δικαστήρια δεν χρειάζονται νέους ελιτίστικους κλάδους δικαστικών υπαλλήλων για να αναβαθμιστούν, αλλά χρειάζονται ανθρώπινο δυναμικό για να καλύψουν τα μεγάλα και διαρκώς αυξανόμενα οργανικά κενά, χρειάζονται υλικοτεχνικές υποδομές και προσαρμογή στις σύγχρονες συνθήκες της ηλεκτρονικής και ψηφιακής τεχνολογίας, ώστε να απονέμεται σε εύλογους χρόνους η Δικαιοσύνη και να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες".

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ