Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 18-Δεκ-2020 11:13

  Παρατείνονται μέχρι τις 31 Μαρτίου οι όροι διενέργειας και χρήσης των rapid tests

  Rapid test σε 6 πόλεις από κλιμάκια του ΕΟΔΥ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Παρατείνονται μέχρι τις 31 Μαρτίου οι όροι διενέργειας και χρήσης των ταχέων μοριακών ελέγχων (rapid tests) και η υποχρέωση ηλεκτρονικής καταγραφής στο Εθνικό Μητρώο Ασθενών όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας  με θέμα "Ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνέπειες του κορονοϊού Covid-19".

  Αναφέρεται πως ο ΕΟΔΥ δύναται να καθορίζει ημερησίως συγκεκριμένο αριθμό φυσικών προσώπων ως προς τα οποία υφίσταται η δυνατότητα διενέργειας δωρεάν ελέγχων ανίχνευσης του νέου κορονοϊού. Οι έλεγχοι διεξάγονται από τις Κινητές Ομάδες Υγείας.

  Επίσης προβλέπονται μέτρα για την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως πως η πρόσβαση στα δεδομένα και η επεξεργασία τους επιτρέπονται μόνο με τη χρήση κατάλληλων διαπιστευτηρίων από προσωπικό που δεσμεύεται από την τήρηση απορρήτου ή εμπιστευτικότητας. Η ισχύς του άρθρου ως προς τη δημιουργία των ΚΟΜΥ παρατείνεται έως την 31η.3.2021.

  Μέχρι την ίδια ημερομηνία παρατείνεται η διαδικασία αποστολής φαρμάκων σε ευπαθείς ομάδες και σε ασθενείς που βρίσκονται σε περιορισμό, η δυνατότητα πρόσληψης ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού βοηθητικού προσωπικού, η μετακίνηση ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού βοηθητικού προσωπικού, οι συμβάσεις των οικογενειακών γιατρών, όπως και οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου ιατρών για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών λόγω της Covid-19 και η απασχόληση ιδιωτών γιατρών σε δημόσια νοσοκομεία.

  Παρατείνεται μέχρι τα τέλη Μαρτίου και η μετατροπή χρήσης κλινών για την καταπολέμηση της διασποράς, η επίταξη αναλωσίμων και σκαφών για τη διακομιδή ασθενών.

  Β. Κουρλιμπίνη

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ