Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 17-Δεκ-2020 17:01

  Έκτακτες ανακοινώσεις Χαρδαλιά από Θεσσαλονίκη στις 18:00

  Χαρδαλιας 04.12.2020
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε έκτακτες ανακοινώσεις από τη Θεσσαλονίκη θα προχωρήσει στις 6μμ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

  Σημειώνεται ότι ο κ. Χαρδαλιάς μετέβη σήμερα στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να έχει σειρά συναντήσεων σχετικά με την εκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων όπως εξελίσσονται στην ευρύτερη περιοχή, την πορεία των ελέγχων που διενεργούνται από τις αρμόδιες Αρχές για την τήρηση των μέτρων, καθώς και το επιχειρησιακό σχέδιο προστασίας από τη λοίμωξη Covid-19 που έχουν αναπτύξει οι κατά τόπους αρμόδιοι φορείς ενόψει των εορτών.

  Εν τω μεταξύ, νωρίτερα, ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανακοινωθούν ακόμα και μέσα στην ημέρα αυστηρότερα μέτρα για τις "κόκκινες" περιοχές της χώρας άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

  "Σε τοπικό επίπεδο, με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία, ανησυχητική είναι η κατάσταση στην Κοζάνη και σε περιοχές της Δυτικής Αττικής. Τα περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού εντοπίζονται στους Νομούς Κιλκίς, Ξάνθης, Πιερίας, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Ροδόπης, Γρεβενών, Πέλλας και Λάρισας. Δεν αποκλείεται, επομένως, σε περιοχές που αντί ύφεσης εκδηλώνονται τάσεις επιδείνωσης, να υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα. Ήδη, η Επιτροπή των ειδικών εξετάζει τα στοιχεία σε τέτοιες περιοχές και στη συνέχεια θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση. Σε κάθε περίπτωση, με δεδομένη την επικινδυνότητα της περιόδου που ακολουθεί, είναι επιτακτική ανάγκη σε εθνικό επίπεδο να μην υπάρχει στη διάρκεια των γιορτών καμία χαλάρωση", ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. "Αυτές τις διαφορετικές γιορτές, ας μην επιτρέψουμε στον κορονοϊό να γιορτάσει. Ας κρατήσουμε κλειστό τον κοινωνικό μας κύκλο. Και κάθε οικογένεια, ακόμη και αν επιθυμεί να βρεθεί με μία άλλη στο γιορτινό τραπέζι, ας μείνει με μόνο μια συγγενική ή φιλική οικογένεια. Αν ανοίξουμε τον κύκλο των ανθρώπων που θα έρθουμε σε επαφή αυτές τις ημέρες, θα κινδυνεύσουμε, θα βάλουμε σε κίνδυνο τους ανθρώπους που αγαπάμε και θα γίνουμε αιτία για ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού στην κοινότητα. Κάνουμε έκκληση προς όλους, να δώσουμε έμφαση στον στενό κύκλο των προσώπων που θα είμαστε σε επαφή αυτές τις γιορτές", ανέφερε ο κ. Πέτσας.

  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε πως οι όποιες αποφάσεις ληφθούν και ανακοινωθούν θα έχουν το "αποτύπωμά" τους σε τοπικό επίπεδο, καθώς δεν εξετάζονται παρεμβάσεις σε πλαίσιο γενικό. "Τα περιοριστικά μέτρα σε μητροπολιτικά κέντρα έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο όχι μόνο στην τοπική οικονομία, αλλά και γενικά στη δραστηριότητα σε ευρύτερες περιοχές. Μία τέτοια περίπτωση είναι και αυτή της Δυτικής Αττικής, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις, σε οποιαδήποτε τοπική ιδιαιτερότητα που έχει να κάνει με την απόκλιση από το γενικό μέσο όρο, είμαστε εκεί προκειμένου να παρακολουθούμε έγκαιρα και να παρεμβαίνουμε νωρίς, για να μην ξεφύγει η κατάσταση...", σχολίασε.

  Διαβάστε ακόμη:

  * Ανοιχτό ενδεχόμενο νέων μέτρων ακόμα και σήμερα για τις "κόκκινες" περιοχές

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ