Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 12-Δεκ-2020 13:56

  Πιερρακάκης: Πώς θα γίνονται τα ραντεβού για το εμβόλιο

  Πιερρακάκης: Πώς θα γίνονται τα ραντεβού για το εμβόλιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το σύστημα της άυλης συνταγογράφησης πρόκειται να αξιοποιήσει η κυβέρνηση για να καλεί η ίδια τους πολίτες σε ραντεβού για τον εμβολιασμό τους κατά του κορονοϊού, ενώ ακόμη θα αξιοποιηθούν και τα φαρμακεία για να κλείνονται ραντεβού, όπως δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης κατά την παρέμβαση του στη συζήτηση που πραγματοποιείται στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2021.

  "Ο εμβολιασμός του πληθυσμού είναι η πιο μεγάλη άσκηση εφοδιαστικής αλυσίδας μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρόκειται για μια πρόκληση που απαιτεί την επίλυση πάνω από 100 λεπτομερειών. Εμείς ως υπουργείο δουλεύουμε για την εξυπηρέτηση των πολιτών και τον προγραμματισμό των ραντεβού”, σημείωσε ο κ. Πιερρακάκης.

  Το σύστημα της άυλης συνταγογράφησης θα αξιοποιηθεί για την αποστολή στοχευμένων αιτημάτων για ραντεβού, βάσει του προγραμματισμού που θα υπάρξει. Παράλληλα οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού και μέσω της πλατφόρμας που πρόκειται να λειτουργήσει στην ενιαία ψηφιακή πύλη του Δημοσίου (emvolio.gov.gr).

  "Γνωρίζουμε όμως πως δεν έχουν όλοι οι συμπολίτες μας τις δεξιότητες για να κλείσουν ψηφιακά ραντεβού και για αυτό θα αξιοποιήσουμε και μη ψηφιακά κανάλια για τον σκοπό αυτό”, πρόσθεσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνηση δηλώνοντας ότι τα περισσότερα από 10.000 φαρμακεια της χώρας θα λειτουργήσουν ως σημεία για να μπορεί κάποιος να κλείσει ραντεβού, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο χρήσης και των ΚΕΠ για τον σκοπό αυτό. "Θα εξετάσουμε τη χρήση και άλλων σημείων, όσο πλησιάζουμε στον εμβολιασμό”, σημείωσε ακόμη.

  Κ. Κετσιετζής

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ