Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 09-Δεκ-2020 16:27

  Χρηματοδότηση 2,040 εκατ. σε τρεις δήμους από το Ταμείο Αλληλεγγύης του υπουργείου Μετανάστευσης

  Χρηματοδότηση 2,040 εκατ. σε τρεις δήμους από το Ταμείο Αλληλεγγύης του υπουργείου Μετανάστευσης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Νέες χρηματοδοτήσεις από το Ταμείο Αλληλεγγύης του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου εγκρίθηκαν στο πλαίσιο της στήριξης των τοπικών κοινωνιών που συμβάλλουν στη διαχείριση του μεταναστευτικού, με βάση τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από το νόμο 4662/20 και την υπ΄ αριθμ. 3999/2020 ΚΥΑ.  

  Κατόπιν πρόσκλησης του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, οι δήμοι Γρεβενών, Ελευσίνας και Μυτιλήνης χρηματοδοτούνται με συνολικό ποσό 2.040.000 ευρώ, για δημοτικά έργα που σχετίζονται με τη διαχείριση του μεταναστευτικού, μετά από προτάσεις που κατέθεσαν, κατά την κρίση τους και βάσει των τοπικών αναγκών.  

  Ειδικότερα:  

  Στον δήμο Γρεβενών εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για κατασκευή παιδικών χαρών στις κοινότητες Σαμαρίνας, Φιλιππαίων, Πολυνερίου και Αλατόπετρας, στον δήμο Ελευσίνας για την κατεδάφιση περίφραξης βοηθητικού γηπέδου ποδοσφαίρου με σκοπό τη βελτίωσή του και στον δήμο Μυτιλήνης για την επισκευή υφιστάμενων γηπέδων στις περιοχές Μόριας, Συνοικισμού Μυτιλήνης, Αφάλωνα και Παναγιούδας και την ανακατασκευή παιδικών χαρών και κοινόχρηστων χώρων στις περιοχές Μόριας, Επάνω Σκάλας, Παμφίλων, Αφάλωνα, Πύργων Θέρμης.   

  Σημειώνεται ότι από τις αρχές Νοεμβρίου έχουν εγκριθεί χρηματοδοτήσεις 20 δήμων από το Ταμείο Αλληλεγγύης του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου συνολικού ύψους 6,969 εκατ. ευρώ, ενώ η Αρμόδια Επιτροπή του Ταμείου Αλληλεγγύης και η Ειδική Γραμματεία Συντονισμού Εμπλεκομένων Φορέων συνεχίζει την παραλαβή και αξιολόγηση των υπολοίπων προτάσεων που έχουν κατατεθεί από τους Δήμους ώστε σύντομα να προχωρήσουν και οι χρηματοδοτήσεις νέων έργων.    
   

  ΔΗΜΟΣ

  ΝΟΜΟΣ

  ΕΡΓΑ

  ΠΟΣΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

  Γρεβενών

  Γρεβενά

  Κατασκευή παιδικών χαρών στις κοινότητες Σαμαρίνας, Φιλιππαίων, Πολυνερίου και Αλατόπετρας.

  100.000,00 €

  Ελευσίνας

  Αττική

  Κατεδάφιση περίφραξης βοηθητικού γηπέδου ποδοσφαίρου για την βελτίωσή του.

  30.000,00 €

  Μυτιλήνης

  Λέσβος

  Επισκευή υφιστάμενων γηπέδων στις περιοχές Μόριας, Συνοικισμού Μυτιλήνης, Αφάλωνα και Παναγιούδας και ανακατασκευή παιδικών χαρών και κοινόχρηστων χώρων στις περιοχές Μόριας, Μυτιλήνης (Επάνω Σκάλα, Χρυσομαλλούσα, Παμφίλων, Αφάλωνα, Πύργοι Θέρμης).

  1.910.000,00 €

       

  2.040.000,00 €

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ