Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 04-Δεκ-2020 14:35

  Μυτιλήνη: Πρόταση χρηματοδότησης κατέθεσε ο δήμος, για την ανακαίνιση του ιστορικού κτιρίου του παλιού λιμεναρχείου

  Μυτιλήνη: Πρόταση χρηματοδότησης κατέθεσε ο δήμος, για την ανακαίνιση του ιστορικού κτιρίου του παλιού λιμεναρχείου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πρόταση χρηματοδότησης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Leader "Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020" με προϋπολογισμό 458.200 ευρώ, με σκοπό την ανακαίνιση και επαναχρήση του ιστορικού κτιρίου του παλιού λιμεναρχείου στην παλιά προκυμαία της πόλης, κατέθεσε σήμερα ο Δήμος Μυτιλήνης.

  Το παλιό λιμεναρχείο Μυτιλήνης θα επισκευαστεί και θα αναβαθμιστεί πλήρως αισθητικά και κατασκευαστικά, αφού έχει υποστεί μεγάλες φθορές από την εγκατάλειψη. Μάλιστα, από την Πολεοδομία έχει χαρακτηριστεί, επικινδύνως ετοιμόρροπη η στέγη του.

  Ας σημειωθεί ότι η δημοτική Αρχή, μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, εκμίσθωσε για τα επόμενα 25 έτη το κτίριο από την ΕΤΑΔ (εταιρεία στην οποία περιήλθε, το 2016).

  Το εμβληματικό αυτό κτίριο, που κατασκευάστηκε το 1903, θα χρησιμοποιηθεί από τους κατοίκους αλλά και από τους επισκέπτες ως Κέντρο Πληροφόρησης Ψηφιακής Πληροφόρησης τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Στο Κέντρο αυτό θα υλοποιούνται διαδραστικές καινοτόμες ψηφιακές εφαρμογές και θα υπάρχει η δυνατότητα προβολής εικονικών ταξιδιών στην ιστορία και τον πολιτισμό της Μυτιλήνης και γενικότερα της Λέσβου, μέσω της ψηφιακής αφήγησης.

  Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, "είναι έργο που έχει ευρύτερη κοινωνική, αρχιτεκτονική, συμβολική σημασία για τη Μυτιλήνη, ενώ η επισκευή του και η λειτουργία του θα έχει θετική επίδραση στο ευρύτερο δομημένο περιβάλλον, μεγάλο μέρος του οποίου θα αναπλάσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα σε όλο το μήκος της προκυμαίας και της πλατείας Σαπφούς".

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ