Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 27-Νοε-2020 10:58

  Κεραμέως: Οι Διευθυντές των σχολείων διανέμουν tablet και laptop με κριτήρια

  Κεραμέως: Έτσι θα λειτουργήσουν τα σχολεία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια που έχουν δοθεί από το υπουργείο , οι Διευθυντές των σχολείων διανέμουν τον εξοπλισμό σε μαθητές που έχουν περισσότερη ανάγκη, ανέφερε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Όπως είπε απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Χαράς Κεφαλίδου βουλευτή Κινήματος Αλλαγής, από τον περασμένο Απρίλιο έως σήμερα έχουν δοθεί στα σχολεία περίπου 93.000 ηλεκτρονικές συσκευές.

  "Η μεγάλη αλλαγή στην ψηφιοποίηση είναι ένα δεδομένο που πρέπει να χτίσουμε,  και μετά την πανδημία να συνεχίσουμε" τόνισε η κ. Κεραμέως. "Ξεκινήσαμε με διανομή 2.500 συσκευών από το πρώτο κύμα της πανδημίας στις 15 Απριλίου, συνεχίσαμε στις 23 Απριλίου, στις 7 Μαίου, αξιοποιώντας ότι έχουμε δυνατότητα. ΕΣΠΑ, δωρεές, τηρώντας τις διαδικασίες και εδώ είμαστε γιατί είναι μια διαρκής διαδικασία που θα συνεχίζεται ακόμα και όταν ανοίξουν τα σχολεία. Γιατί και τότε μπορεί να έχουμε κρούσματα και να κλείνουν τάξεις. Ο εξοπλισμός πηγαίνει στα σχολεία και από εκεί με κάποια κριτήρια που έχουμε δώσει όπως η ανεργία των γονέων, το χαμηλό εισόδημα, μονογονεϊκή οικογένεια, πολύτεκνη, τρίτεκνη οι Διευθυντές να αποφασίζουν".

  Η κ. Κεφαλίδου κατήγγειλε ότι υπάρχουν πολύ μεγάλα προβλήματα στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση ιδιαίτερα στην περιφέρεια και ζήτησε να υπάρξει μέριμνα για τα παιδιά της Γ’ Λυκείου που φέτος θα δώσουν πανελλήνιες. "Μην ωραιοποιείτε την κατάσταση" τόνισε χαρακτηριστικά η βουλευτής του Κινάλ.

  Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε η υπουργός Παιδείας μόνο χθες πραγματοποιήθηκαν περίπου 54.000 με 55.000 παράλληλες τηλεδιασκέψεις Δημοτικών και Νηπιαγωγείων και περίπου 39.000 Γυμνασίων και Λυκείων.  Σχεδόν το σύνολο των δημόσιων λειτουργών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχει εγγραφεί στη σύγχρονη τηλεκπαίδευση. 83.000 και 68.000 αντίστοιχα. Ενώ την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 1,6 εκατομμύρια τηλεδιασκέψεις, με συνολικά πάνω από 21 εκ. συμμετοχές μαθητών, περισσότερα από 74 εκ. λεπτά μαθήματος, με κάθε ώρα να διαρκεί κατά μέσο όρο 40-45 λεπτά.

  Μ. Νταλιάνη 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ