Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 27-Νοε-2020 10:49

  Πύργος: Ξεκινά η καταγραφή των επικίνδυνων κτιρίων ενώ ήδη υπάρχει μία λίστα με 25 επικίνδυνα κτίρια

  'Μένουμε σπίτι' και... ανακαινίζουμε
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην καταγραφή των επικίνδυνων κτιρίων της πόλης του Πύργου και των τοπικών κοινοτήτων προχωρά ο δήμος, εν αναμονή της ψήφισης του νέου νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος.

  Ήδη, σύμφωνα με τον δήμο, έχουν καταγραφεί από την Πολεοδομία και τις Τεχνικές Υπηρεσίες 25 επικίνδυνα κτίρια, έπειτα από την επεξεργασία αιτημάτων ιδιοκτητών που έχουν υποβληθεί τα τελευταία τρία χρόνια.

  "Εμείς προσπαθούμε να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι", δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννης Αργυρόπουλος, και πρόσθεσε: "Θέλουμε να έχουμε μία στενή συνεργασία με το ΤΕΕ, για αυτό και θα προχωρήσουμε από κοινού σε πρωτοβουλίες και δράσεις που θα έχουν ως αντικείμενο την καταγραφή όλων των επικίνδυνων κτιρίων, τόσο στην πόλη του Πύργου όσο και στις τοπικές κοινότητες, ενώ θα συνεργαστούμε επίσης και στη δημιουργία των καταλλήλων προϋποθέσεων για την αντιμετώπιση του ζητήματος".

  "Βεβαίως για να συμβεί αυτό", συνέχισε ο αντιδήμαρχος, "θα πρέπει να έχουμε στα χέρια μας και τον νέο νόμο, που, όπως έχει εξαγγείλει ο αρμόδιος υπουργός κ. Χατζηδάκης, θα δίνει τη δυνατότητα και θα διευκολύνει τους δήμους να προχωρούν σε άμεση κατεδάφιση των συγκεκριμένων κτιρίων".

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ