Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 25-Νοε-2020 22:59

  Κριτική και στήριξη σε Βερβεσό από τον ΔΣΑ - Δεν ζητήθηκε, επισήμως, από κανέναν η παραιτησή του

  Κριτική και στήριξη σε Βερβεσό από τον ΔΣΑ - Δεν ζητήθηκε, επισήμως, από κανέναν η παραιτησή του
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 23:28

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Οι σύμβουλοι άσκησαν την κριτική, ο Δημ. Βερβεσός την αυτοκριτική και πήρε -ως φαίνεται- την ψήφο εμπιστοσύνης του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

  Εν ολίγοις παραίτηση υπήρξε στο ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, αλλά όχι του Δημ. Βερβεσού, αφού επισήμως δεν έθεσε σε ψηφοφορία κανείς τέτοιο ζήτημα.

  Κι αυτό καθώς ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, μπορεί να δέχτηκε έντονη και σκληρή κριτική αλλά ουδείς, περαν από έμμεσες αναφορές για "έμπρακτη ανάληψη ευθύνης" από τον σύμβουλο και αντίπαλο του στον δεύτερο γύρο των προηγούμενων εκλογών, Δημ. Αναστασόπουλο, ουσιαστικά δεν έθεσε θέμα να τεθεί επισήμως σε ψηφοφορία ζήτημα "παραίτησής του".

  Συμπερασματικά και εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων του Συλλόγου  ο Βερβεσός, δηλώνοντας ξεκάθαρα δεκάδες φορές εντός του ΔΣ ότι ζητεί συγγνώμη από το Δικηγορικό Σώμα και αναλαμβάνοντας την ευθύνη που του αναλογεί, όπως είπε,  παίρνει μια ξεκάθαρη ψήφο εμπιστοσύνης από τους συναδέλφους του, που του άσκησαν μεν δριμεία κριτική για το συμβάν, αλλά του αναγνώρισαν εργατικότητα, μαχητικότητα και αγώνες υπερ των δικηγόρων.

  Κριτική του άσκησε ο Δημ. Αναστασόπουλος ο οποίος μίλησε για "τεράστια ζημία του σώματος" και για "μηνύματα ανθρώπων που έχουν νοσήσει οι συγγενείς τους και ρωτούν τι κάνετε;".

  Χαρακτήρισε δε τις "δικαιολογίες" ως "κακές προφάσεις" και μίλησε για "κλακαδόρους σας στο διαδίκτυο, ανθρώπους που ήταν στο πάρτι και εμπαίζουν και ειρωνεύονται όποιον κάνει κριτική. Χωρίς αμφιβολία το πάρτι έγινε. Σοκάρει η αλαζονεία των συμμετεχόντων να το δημοσιοποιήσουν. Αναρωτιέμαι αν το κυλικείο μας έχει σαμπάνιες για να δούμε λίγο και το αυθόρμητο. Δεν είναι σε ιδιωτικό χώρο είναι στο σύλλογο και δεν είναι η πρώτη φορά". Ζήτησε μεν έμπαρκτη αναγνώριση του λάθους αλλά επίσημα θέμα παραίτησης δεν έβαλε.

  Παραίτηση

  Η μοναδική παραιτηση στο ΔΣ ήταν του αντιπροέδρου του Συλλόγου, Θέμη Σοφού, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες γνωστοποίησε  πως εδώ και 3 εβδομάδες έχει ενημερώσει, επισήμως, πως αποφάσισε να φύγει από αντιπρόεδρος και να παραμείνει σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου.  

  Η παραίτηση δεν συνδέεται άμεσα με όσα έγιναν στις 20 Νοεμβρίου στο γραφείο του προέδρου, με το "πάρτι" που έκαναν μερικοί συγγενείς και συνεργάτες του Δημ. Βερβεσού στο γραφείο του για τα γενέθλιά του.  

  Για το συμβάν ο Θέμης Σοφός αφού καταδίκασε με δριμύ τρόπο όσα έγιναν αναγνώρισε "την εργατικότητά του κ.Βερβεσού , διότι καθημερινά συνεργαζόμαστε, έντιμα, εδώ και τρία χρόνια, σε πλείστα θεσμικά ζητήματα, που επιλύουμε διαρκώς με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του σώματος που εκπροσωπούμε".

  Κατέληξε δε πως "επειδή γνωρίζετε τις απόψεις μου ως προς την έκφραση συγγνώμης, σας δηλώνω ότι από τη στιγμή που ο Πρόεδρος ζήτησε συγγνώμη, αυτή πρέπει να γίνει δεκτή. Η δήλωση συγγνώμης είναι μια έντιμη πράξη".

  Άλλοι σύμβουλοι πάντως αφού άσκησαν δριμεία κριτική αναφέρθηκαν και σε προσπάθεια εκμετάλλευσης του θέματος από πρόσωπα εντός του Δικηγορικού Σώματος και αναφέρθηκαν στην εργατικότητα και την προσφορά του Δημ. Βερβεσού.   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ