Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 22-Νοε-2020 12:03

  Εισαγγελική έρευνα για το "πάρτι" στο γραφείο του προέδρου του ΔΣΑ - Τι απαντά ο Δ. Βερβεσός

  Εισαγγελική έρευνα για το "πάρτι" στο γραφείο του προέδρου του ΔΣΑ - Τι απαντά ο Δ. Βερβεσός
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 15:59

  Ποινικές ευθύνες για το  "πάρτι" στο γραφείο του προέδρου του ΔΣΑ, Δημήτρη Βερβεσού, για τα γενεθλιά του, εν μέσω lockdown, αναζητεί η Εισαγγελία Αθηνών μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τα βίντεο και τις φωτογραφίες οι οποίες  αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

  Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί εάν έχουν παραβιαστεί τα μέτρα κατά του κορονοϊού (άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα).

  Υπενθυμίζεται πως  ο ίδιος, τόσο με γραπτή ανακοίνωση όσο και μέσω ανάρτησής του στο Facebook, αν και προσπαθεί να μετριάσει τις αλγεινές εντυπώσεις κάνοντας λόγο για συγγενείς και παιδιά του γραφείου του που ήρθαν να του πουν χρόνια πολλά στον Σύλλογο, σε έναν χώρο που έχει τρία μηχανήματα τα οποία κάνουν αποστείρωση του αέρα, παραδέχεται πως έκανε λάθος: "Δεν κρύφτηκα ποτέ. Αναγνωρίζω το λάθος που έγινε!".

  Βερβεσός: Ο νόμος ισχύει για όλους

  Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός μετά την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε ανήμερα των γενεθλίων του την περασμένη Παρασκευή στο γραφείο του στον ΔΣΑ, χωρίς τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας λόγω της πανδημίας, σε σημερινή δήλωσή του αναφέρει:

  "Ο νόμος ισχύει έναντι όλων, χωρίς καμία εξαίρεση. Η εισαγγελία ενήργησε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της. Θα εκθέσω τις απόψεις μου, ως οφείλω".

  Υπενθυμίζεται ότι σήμερα η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί εάν έχουν παραβιαστεί τα μέτρα κατά του κορονοϊού (άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα).

  Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος του ΔΣΑ, χθες, με αφορμή την έκταση που έλαβαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες από το πάρτι στο γραφείο του, είχε δηλώσει:

  "Από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της υγειονομικής κρίσης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, προέταξα ως απόλυτη προτεραιότητα την ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας και το πρόταγμα αυτό χαρακτηρίζει μέχρι σήμερα όλες τις δράσεις και τις αποφάσεις μου. Και θα τις χαρακτηρίζει και στο μέλλον. Όλοι το γνωρίζουν αυτό.

  Την 20.11.2020, ημέρα των γενεθλίων μου, ευρισκόμενος στο γραφείο μου στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, για ενεργείς τηλεδιασκέψεις για την προώθηση ζητημάτων του κλάδου (ακρόαση φορέων στη Βουλή, συνεδρίαση ΛΕΔΕ), κατά τις απογευματινές ώρες, με επισκέφθηκαν, με δική τους πρωτοβουλία και για περιορισμένο χρόνο, συγγενικά μου πρόσωπα και στενοί συνεργάτες, με τους οποίους διατηρώ καθημερινή και εκ του σύνεγγυς συνεργασία, για να μου ευχηθούν.

  Αναλαμβάνω την ευθύνη στο μέτρο που δεν επέμεινα στη συγκεκριμένη στιγμή κάποιοι εκ των παρευρισκομένων να φορούν μάσκα, παρότι εγώ φορούσα και παρότι ευρισκόμασταν σε χώρο υγειονομικά προστατευμένο, λόγω της εγκατάστασης και λειτουργίας συσκευών αποστείρωσης του αέρα (UV stailizer) για την προστασία από τον κορωνοϊό.

  Κατά τα λοιπά, αφήνω στην κρίση όλων τη διάσταση που έχει λάβει μία ανθρώπινη και οικογενειακή στιγμή μου".

  Π. Στάθης

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ