Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 20-Νοε-2020 21:23

  Συλλυπητήριο γράμμα του Οικουμενικού Πατριάρχη για το θάνατο του Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου

  Συλλυπητήριο γράμμα του Οικουμενικού Πατριάρχη για το θάνατο του Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Συλλυπητήριο γράμμα προς την Εκκλησία της Σερβίας για την εκδημία του Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου απέστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος:

  Τη Αγιωτάτη Εκκλησία Σερβίας,

  Εις Βελιγράδιον

  Ο πολιός και σεβάσμιος Πατριάρχης Υμών κεκοίμηται!

  Κατώδυνοι ημείς άπαντες εν Φαναρίω εδέχθημεν το μόρσιμον άγγελμα τούτο και σπεύδομεν να εκφράσωμεν τη αδελφή Αγιωτάτη Εκκλησία της Σερβίας τα ένθερμα συλλυπητήρια του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της ημετέρας Μετρι-ότητος προσωπικώς, συν τη διαβεβαιώσει ότι εκτενώς δεόμεθα προς τον εξουσίαν έχοντα των νεκρών και των ζώντων Κύριον ημών να αναπαύση την ψυχήν του εξ ημών μεταστάντος εν χώρα ζώντων, αμείβων τους υπέρ της Εκ-κλησίας μακροχρονίους και αγλαοκάρπους κόπους Αυτού, να αναδείξη δε άξιον διάδοχον Αυτού επί το πηδάλιον της απορφανισθείσης αδελφής Εκκλησίας, μεθ' ου μέλλομεν προθύμως συνεργασθήναι διά τε τας διμερείς ημών σχέσεις και διά την πανορθόδοξον ενότητα και συνεργασίαν.

  Αιωνία η μνήμη του μακαρία τη λήξει γενομένου αοιδίμου αδελφού ημών Πατριάρχου Ειρηναίου!

  Αδελφοποθήτως,

  Πατριάρχης Βαρθολομαίος

  Φανάριον, 20 Νοεμβρίου 2020

  Συλλυπητήρια και από τον Ελπιδοφόρο

  Την ολόψυχη συμμετοχή του στο πένθος του σερβικού λαού για την απώλεια του Πρωθιεράρχη του, εκφράζει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος. "Όλος ο ορθόδοξος κόσμος θρηνεί την προς Κύριον εκδημία του Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου εξαιτίας του COVID-19. Αιωνία η μνήμη του!", σημειώνει.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ