Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 19-Νοε-2020 20:53

  Κύπρος: Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση "ΟΝΗΣΙΛΟΣ - ΓΕΔΕΩΝ 2020"

  Κύπρος: Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση "ΟΝΗΣΙΛΟΣ - ΓΕΔΕΩΝ 2020"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Mε απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση "ΟΝΗΣΙΛΟΣ - ΓΕΔΕΟΝ 2020" η οποία εντάσσεται στο ετήσιο πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Ισραήλ. Η συγκεκριμένη άσκηση αποτελεί διακλαδική Τακτική 'Ασκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) ευρείας κλίμακας και πραγματοποιήθηκε από 17 έως 19 Νοεμβρίου 2020. Η διεύθυνση και ο συντονισμός της άσκησης έγινε από τη Διοίκηση Αεροπορίας του ΓΕΕΦ σε συνεργασία με την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία.

  Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Αμυνας της Κύπρου, σκοπός της άσκησης ήταν η εξάσκηση του προσωπικού στις τακτικές και τις διαδικασίες ανάπτυξης αεροπορικών δυνάμεων, η επαύξηση της μαχητικής του ικανότητας κατά τη διεξαγωγή αεροπορικών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων αεράμυνας, καθώς και η απόκτηση εμπειρίας από τη συνεργασία με την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία.

  Η άσκηση διεξήχθη εντός του FIR Λευκωσίας και σε μεγάλο τμήμα του χερσαίου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και σε αυτήν συμμετείχαν επίγεια και εναέρια μέσα της ΕΦ και εναέρια μέσα της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας. Το σενάριο περιελάμβανε πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών, ασκήσεις εναέριας μάχης, καθώς και προσβολές συγκεκριμένων στόχων σε χαμηλό και μεγάλο ύψος οι οποίοι προστατεύονταν από δυνάμεις Αεράμυνας που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο της άσκησης.

  Η οργάνωση και εκτέλεση της συγκεκριμένης άσκησης, αποτελεί επιστέγασμα της σταθερής και αναβαθμισμένης συνεργασίας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ. Μέσω της εν λόγω συνεργασίας παρέχεται η ευκαιρία στους συμμετέχοντες, να ανταλλάξουν γνώσεις και εμπειρίες στη βάση των οποίων αναβαθμίζουν την επαγγελματική τους κατάρτισή και κατ' επέκταση την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Mονάδων, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και ικανότητας των τμημάτων τους.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων