Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 18-Νοε-2020 16:24

  Παρουσιάζεται το απόγευμα το σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την COVID-19

  Παρουσιάζεται το απόγευμα το σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την COVID-19
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια θα παρουσιαστεί το απόγευμα το σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την COVID-19. Στην ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών στις 18:00 θα παραστεί συμμετέχει επίσης η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

  Όπως έχει γίνει γνωστό, οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα θα ξεκινήσουν από τον Ιανουάριο. Θα αναπτυχθούν εμβολιαστικά κέντρα στις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Πρόκειται για 1.018 δομές (Κέντρα Υγείας, περιφερειακά ιατρεία).

  Πρώτοι θα εμβολιαστούν για το νέο κορονοϊό  οι εργαζόμενοι στον υγειονομικό τομέα , οι υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας, ευπαθείς ομάδες και οι ηλικιωμένοι με υποκείμενα νοσήματα, καθώς και άτομα που διαβιούν σε κλειστές δομές. Σε δεύτερο χρόνο θα πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός των υπόλοιπων πολιτών. 

  Σημειώνεται πως η ΕΕ θα προμηθευτεί 1,1 δισ. δόσεις και στην Ελλάδα αντιστοιχούν 25 εκατομμύρια, διατηρώντας το δικαίωμα να ζητήσει και περισσότερα, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

  Η ΕΕ έχει ήδη υπογράψει συμφωνίες με τις εταιρίες Pfizer, Biontech, Astra Zeneca, Sanofi και Johnson & Johnson, ενώ βρίσκεται σε συνομιλίες και με άλλες εταιρείες.

  Β. Κουρλιμπίνη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ