Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 17-Νοε-2020 17:19

  Η πρωτοβουλία #estiasigreece ζητάει στοχευμένους υποστηρικτικούς όρους επανέναρξης της εστίασης

  Τα πέντε ορόσημα έως 9 Οκτωβρίου για τις πληττόμενες επιχειρήσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η δήλωση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων για σχεδιασμό ανοίγματος της εστίασης από την 1η Δεκεμβρίου, "επιβεβαίωσε την πεποίθηση ότι η εστίαση απουσιάζει από κάθε ουσιαστική διαβούλευση για ό,τι την αφορά" όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της πρωτοβουλίας #estiasigreece.

  Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι η χρησιμοποίηση του γενικού όρου "άνοιγμα της εστίασης" αποπροσανατολίζει και υπεραπλουστεύει τον κλάδο "που υποφέρει εδώ και μήνες και έχει γίνει αποδέκτης επαναλαμβανόμενων λαθών".

  Η #estiasigreece δηλώνει ότι απαιτεί στοχευμένους υποστηρικτικούς όρους επανέναρξης ειδάλλως ζητάει αναστολή λειτουργίας με ουσιαστική οικονομική στήριξη.

  Τα ερωτήματα που δημιουργήθηκαν στους επιχειρηματίες του κλάδου μετά από την πρόσφατη σχετική αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων Ν. Παπαθανάση για το σχεδιασμό της κυβέρνησης όπως αναφέρονται στην ανακοίνωση είναι:

  * Σε ποια βάση σχεδιάζεται το άνοιγμα;

  * Για ποιες ακριβώς δραστηριότητες εστίασης αφού για πολλές από αυτές απαγορεύεται απ τους υγειονομικούς περιορισμούς να λειτουργήσουν εδώ και μήνες;

  * Πώς θα καλυφθεί οικονομικά η υπολειτουργία των ΚΥΕ και η οικονομική αιμορραγία που προκαλούν οι αυστηροί υγειονομικοί περιορισμοί;

  * Η σωρεία αντιφάσεων και γενικεύσεων των ΚΥΑ που εκδόθηκαν τους προηγούμενους μήνες, θα συνεχιστούν αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες λειτουργίας ενός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος;

  * Τι θα ωφελήσει ένα μικρής διάρκειας άνοιγμα; Κρατικά έσοδα; Τόνωση της ψυχολογίας;

  * Και το ενδεχόμενο τρίτου lockdown πως θα αντιμετωπιστεί; Με θερμάστρες και νέα δάνεια;

  "Ο κλάδος οδηγείται στην κατάρρευση αβοήθητος, συσσωρεύοντας χρέη τόσο κατά την διάρκεια των lockdown, όσο και στο διάστημα υπολειτουργίας του. Αποσπασματικές και επικοινωνιακές λύσεις έχουν φέρει σε οριακή θέση την εστίαση" καταλήγει η ανακοίνωση.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ