Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 16-Νοε-2020 16:23

  Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης: Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε και τίποτα να φοβηθούμε

  Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης: Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε και τίποτα να φοβηθούμε
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η αξιολόγηση της υλοποίησης των επιχειρησιακών σχεδίων είναι υποχρέωση του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) και ο Οργανισμός εφαρμόζει προς όλους ανεξαιρέτως όσα προβλέπονται από το νόμο, ξεκαθαρίζει με ανακοίνωσή του ο ΕΟΑΝ, με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν το Σύστημα Εναλλακτικής Ανακύκλωσης της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης και Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) και την έγκριση του νέου επιχειρησιακού σχεδίου της.

  Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση. "ο ΕΟΑΝ θα συνεχίσει να κάνει τη δουλειά του με την ίδια διαφάνεια και αμεροληψία. Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε και τίποτα να φοβηθούμε".

  Επιπλέον, υπογραμμίζεται ότι ο Οργανισμός εποπτεύει συνολικά 28 συστήματα ανακύκλωσης. "Μέχρι πέρυσι τον Νοέμβριο είχαν εγκριθεί μόνο 4 επιχειρησιακά σχέδια των συστημάτων αυτών. Μέσα σε ένα χρόνο έχουν εγκριθεί 11 και διορθωθεί 4. Συνολικά 15. Για όλα αυτά δεν έχει ακουστεί η παραμικρή παρατήρηση".

  Σύμφωνα με τον ΕΟΑΝ, το σύστημα της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης και Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) είναι το μεγαλύτερο στη χώρα. Υλοποιεί συνολικά το 75% της ανακύκλωσης της χώρας. Λειτουργεί εδώ και δεκαετίες με όλες τις κυβερνήσεις που κυβέρνησαν τη χώρα. Μέτοχος του είναι και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

  Και συνεχίζει αναφέροντας ότι το νέο επιχειρησιακό σχέδιο του συστήματος αυτού εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΑΝ μετά από εισήγηση της υπηρεσίας του Οργανισμού και γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Το επιχειρησιακό σχέδιο πληροί τους όρους που έθεσε το Δ.Σ του ΕΟΑΝ.

  Τέλος, ξεκαθαρίζει ότι τόσο στην περίπτωση αυτή όσο και στις περιπτώσεις που προηγήθηκαν ή θα ακολουθήσουν το Δ.Σ. του ΕΟΑΝ τηρεί τις ίδιες προϋποθέσεις που προκύπτουν από την εθνική και κοινοτική νομοθεσία.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ