Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 16-Νοε-2020 11:47

  Στο Συμβούλιο Επικρατείας ο τελικός λόγος για την απαγόρευση συναθροίσεων – Πότε θα βγει η απόφαση

  Στο Συμβούλιο Επικρατείας ο τελικός λόγος για την απαγόρευση συναθροίσεων – Πότε θα βγει η απόφαση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη 

  Το ΣτΕ θα κρίνει την απαγόρευση συναθροίσεων για το Πολυτεχνείο μετά από προσφυγή που κατέθεσε το ΜεΡΑ 25.

  Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο θα κρίνει δηλαδή αν είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα η απόφαση του Αρχηγού της Αστυνομίας για 4ήμερη απαγόρευση των συναθροίσεων ενόψει Πολυτεχνείου.

  Μάλιστα δεν αποκλείεται και εντός της ημέρας να υπάρξει απάντηση στο αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής που υποβλήθηκε από το  "ΜέΡΑ25"  και τον γραμματέα του Γιάνη Βαρουφάκη, το Σωματείο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου όπως και του Πολίτη, όπως και από μικρό αριθμό πολιτών.

  Η προσφυγή στρέφεται κατά της απόφασης του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας με την οποία δεν επιτρέπονται εορταστικές εκδηλώσεις  για την αυριανή επέτειο του Πολυτεχνείου.

  Οι προσφεύγοντες κατέθεσαν αίτησης ακύρωσης, αίτηση  αναστολής  και  υπέβαλαν αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής προκειμένου να "παγώσει" άμεσα η προσβαλλόμενη απόφαση με την  οποία απαγορεύθηκαν όλες οι  δημόσιες υπαίθριες συγκεντρώσεις στο σύνολο της επικράτειας για το διάστημα από 15 Νοεμβρίου και ώρα 06.00’ μέχρι 18 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 21.00.

  Παραβίαση

  Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι η απαγόρευση των εορτασμών της επετείου του Πολυτεχνείου παραβιάζει το άρθρο 11 του Συντάγματος  που αφορά  το δικαίωμα των πολιτών για δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, όπως και επίσης παραβιάζεται και η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας.

  Ακόμη, υποστηρίζουν ότι η προσβαλλόμενη απόφαση δεν έχει νόμιμη αιτιολογία όπως απαιτεί το Σύνταγμα, ενώ επικαλούνται και Ευρωπαϊκή νομολογία.

  Διαβάστε ακόμη: 

  *Γιατί παρενέβησαν οι δικαστές στο θέμα του Πολυτεχνείου

  * Σύγκρουση κυβέρνησης-κομμάτων Αριστεράς για το Πολυτεχνείο

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ