Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 13-Νοε-2020 20:02

  Κλείνουν δημοτικά και νηπιαγωγεία από τη Δευτέρα

  Κλείνουν δημοτικά και νηπιαγωγεία από τη Δευτέρα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Στα χέρια της κυβέρνησης βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα η πρόταση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για το τι μέλει γενέσθαι όσο αφορά τη λειτουργία των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων.

  Με τη λήξη της δίωρης συνεδρίασης οι λοιμωξιολόγοι πρότειναν στον Πρωθυπουργό να ανασταλεί η λειτουργία της πρωτοβάθμιας και προσχολικής εκπαίδευσης σε ολόκληρη την Επικράτεια για διάστημα δύο εβδομάδων. Παράλληλα η εισήγηση των ειδικών δείχνει προς την κατεύθυνση συνέχισης της λειτουργίας των σχολείων της Ειδικής Αγωγής.

  Πλέον τα βλέμματα εστιάζουν στον αυριανό "πρωινό καφέ" του Μεγάρου Μαξίμου, όταν και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για νηπιαγωγεία και δημοτικά, τις οποίες και θα ανακοινώσει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση της Επιτροπής για την αναστολή λειτουργίας της πρωτοβάθμιας και της προσχολικής εκπαίδευσης ήταν ιδιαίτερα δύσκολη. Κι αυτό καθώς υπήρχαν μέλη της επιτροπής, τα οποία εξέφρασαν ενστάσεις για την προοπτική του κλεισίματος δημοτικών και νηπιαγωγίων.

  Ωστόσο, η ανάγκη να τεθούν αναχώματα στην κινητικότητα των πολιτών αλλά και το ενδεχόμενο να προκύψουν... μαθητές δύο ταχυτήτων (εφόσον προχωρούσε το σενάριο για κλείσιμο μόνο στη Βόρεια Ελλάδα) είναι τα δύο δεδομένα που οδηγούν στη γενική αναστολή της λειτουργίας μέχρι και την 30ή Νοεμβρίου. 

  Διαβάστε ακόμη:

  * Δεν έχουν ληφθεί ακόμη αποφάσεις για τα δημοτικά σχολεία - Αύριο οι ανακοινώσεις

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ