Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 13-Νοε-2020 18:05

  Διοικητικοί Δικαστές: Ζητούν άμεσο κλείσιμο δικαστηρίων σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα

  Λήψη μέτρων στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ύστερα από κρούσμα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πλήρη αναστολή λειτουργίας των διοικητικών δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης και Λάρισας, δυο περιοχών με εξαιρετικά επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο, ζητούν οι Διοικητικοί Δικαστές της χώρας με έγγραφό τους προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Υγείας.

  Για επείγοντα ζητήματα (π.χ. αιτήματα έκδοσης προσωρινής διαταγής, αιτήσεις παροχής προσωρινής δικαστικής προστασίας κλπ) μάλιστα ζητούν να εκδικάζονται μόνο με τη χρήση τεχνολογικών μέσων χωρίς  φυσική παρουσία.

  Αναφέρουν:

  "Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών ζητά από την Κυβέρνηση να αποφασίσει άμεσα την πλήρη αναστολή λειτουργίας των διοικητικών δικαστηρίων Θεσσαλονίκης και Λάρισας λόγω της ιδιαίτερα δύσκολης και επικίνδυνης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στους δύο νομούς επιδημιολογικά εξαιτίας της ανεξέλεγκτης διασποράς του COVID-19.

  Αιτήματα έκδοσης προσωρινής διαταγής, αιτήσεις παροχής προσωρινής δικαστικής προστασίας, αντιρρήσεις κατά της απόφασης κράτησης αλλοδαπού και αιτήσεις ανάκλησης κατά των δικαστικών αποφάσεων που εκδίδονται επί των αντιρρήσεων, σύμφωνα με τις παρ. 3-6 του άρθρου 76 του ν. 3386/2005 (Α΄212), τέλος δε αντιρρήσεις, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου πρώτου της από 25.2.2020 πράξης νομοθετικού περιεχομένου (Α’ 42), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4682/2020 (Α’ 76). ζ) να εκδικάζονται μόνο με τη χρήση τεχνολογικών μέσων χωρίς  φυσική παρουσία.

  Να ανασταλούν πλήρως όλες οι δικαστικές και νόμιμες προθεσμίες για τη διενέργεια διαδικαστικών πράξεων και άλλων ενεργειών ενώπιον των ανωτέρω διοικητικών δικαστηρίων".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ