Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 12-Νοε-2020 10:59

  Παναγιωτόπουλος: Έχει σχεδιαστεί η επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Αεροπορίας για την επόμενη 15ετία

  Παναγιωτόπουλος: Έχει σχεδιαστεί η επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Αεροπορίας για την επόμενη 15ετία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Με μέριμνα του Γενικού Επιτελείου Στρατού έχει σχεδιαστεί η επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Αεροπορίας Στρατού για την επόμενη 15ετία, με βάση τις καταγεγραμμένες επιχειρησιακές απαιτήσεις. Σε κάθε περίπτωση, όμως, κάθε λύση που εξυπηρετεί τον εν λόγω σχεδιασμό εξετάζεται και αξιολογείται διεξοδικά". Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, με θέμα "Η Νότια Κορέα αποσύρει τα Black Hawk - Ευκαιρία για την Αεροπορία Στρατού;".

  Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι "αναφορικά με τον στόλο των ελικοπτέρων (Ε/Π) UH-1Η έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται ήδη η σταδιακή αντικατάστασή του, σε συνδυασμό με την πρόσφατη απόκτηση Ε/Π CΗ-47 και ΝΗ-90".

  Εξάλλου, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Φραγγίδης και Βασίλης Κεγκέρογλου με θέμα "Συμμετοχή των ΕΑΣ στην παραγωγή του "Εθνικού όπλου"", ο υπουργός γνωστοποίησε ότι η τεχνική αξιολόγηση των υποψήφιων τυφεκίων "εξελίσσεται και επιδίωξή μας είναι να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό".

  "Συνεπώς, λοιπά ζητήματα που τίθενται στην ερώτησή σας (σ.σ. για τη συμμετοχή των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων-ΕΑΣ, τον προϋπολογισμό κόστους του προγράμματος που θέτουν οι εν λόγω βουλευτές) θα δρομολογηθούν μετά το πέρας της τεχνικής αξιολόγησης από το ΓΕΣ, που αποτελεί τον αρμόδιο επιχειρησιακό φορέα", πρόσθεσε.

  Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Παναγιιωτόπουλος, απαντώντας σε όμοια ερώτηση των εν λόγω βουλευτών, είχε σημειώσει πως "στην παρούσα φάση πραγματοποιείται καταγραφή τεχνικών χαρακτηριστικών οπλισμού που παράγεται και χρησιμοποιείται από προηγμένες στρατιωτικά χώρες" και ότι "η εταιρεία (ΕΑΣ), βασιζόμενη στην πολυετή εμπειρία της στην παραγωγή φορητού οπλισμού και έχοντας την τεχνική υποδομή για να υποστηρίξει οποιοδήποτε πρόγραμμα παραγωγής νέου τυφεκίου, επιθυμεί και θα επιδιώξει το μέγιστο ποσοστό συμμετοχής, συμπαραγωγής και μεταφοράς τεχνογνωσίας".

  Τέλος, απαντώντας σε  ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής  της Ελληνικής Λύσης Βασίλειος Βιλιάρδος με θέμα "Παραγωγή εθνικού οχήματος μάχης και πολιτικών οχημάτων ίδιας σχεδίασης από την ΕΛΒΟ", ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διευκρίνισε: "Η συγκεκριμένη εταιρεία, μετά το πολυετές καθεστώς εκκαθάρισης, περιήλθε σε νόμιμο αγοραστή. Συνεπώς, δύναται να συμμετάσχει στο πλαίσιο τυχόν διαγωνιστικών διαδικασιών για την προμήθεια στρατιωτικών οχημάτων, επ' ωφελεία των Ενόπλων Δυνάμεων, εφόσον εκδηλωθεί συγκεκριμένη απαίτηση και σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο".

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ