Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 11-Νοε-2020 14:00

  Ενίσχυση του ΕΣΥ με ιδιώτες ιατρούς στη "μάχη" της πανδημίας ζητά ο ΙΣΘ

  κορονοϊός-ελλάδα-νοσοκομείο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

   Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης έχει επισημάνει κατ’ επανάληψη προς όλες τις κατευθύνσεις την αναγκαιότητα στήριξης και αλλαγών στο ΕΣΥ ώστε η πολιτεία να αναγνωρίσει έμπρακτα την προσφορά του και να στηρίξει τους λειτουργούς του.

  Ειδικότερα, στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη τον Σεπτέμβριο είχε αναφερθεί στην αναπροσαρμογή των αμοιβών, στην υποστελέχωση των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης όσο και στην ανάγκη βελτίωσης του εξοπλισμού τους.

  "Έχουμε πλήρη επίγνωση των σημερινών αναγκών και της κρισιμότητας της απειλής για τη δημόσια υγεία. Σ’ αυτή την προσπάθεια όλοι μαζί δίνουμε το παρών με πλήρη συνείδηση του καθήκοντος μας προς την κοινωνία.

  Στην περίοδο της πανδημίας οι επισημάνσεις μας και οι προτάσεις μας αποδεικνύονται -δυστυχώς- προφητικές αλλά και επίκαιρες. Επαναλαμβάνουμε την ανάγκη ουσιαστικής έμπρακτης ενίσχυσης των λειτουργών του ΕΣΥ και ειδικότερα εκείνων που δίνουν καθημερινά τη μάχη με περιστατικά covid-19”, αναφέρει ο ΙΣΘ.

  Επίσης καλεί το Υπουργείο Υγείας να προχωρήσει άμεσα στην υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας για την έκτακτη συμμετοχή ιδιωτών ιατρών στο δημόσιο τομέα.

  Ήδη, όπως αναφέρει, "οι ιατροί του ιδιωτικού τομέα διαχειρίζονται εξωνοσοκομειακά περιστατικά αναχαιτίζοντας σε πρώτο στάδιο την πίεση στα νοσοκομεία.

  Επιπλέον δεκάδες ιδιώτες συνάδελφοι ενημερώθηκαν και έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να στελεχώσουν δομές του ΕΣΥ όπου είναι αναγκαίο, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του καθήκοντος”.

  Ο ΙΣΘ συνεχίζει να διεκδικεί την υπογραφή συλλογικής σύμβασης των ιδιωτών συναδέλφων μας, την μισθολογική αναβάθμιση των νοσοκομειακών γιατρών, και την ευρύτερη σύμπραξη και αλληλοϋποστήριξη του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ