Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 10-Νοε-2020 12:41

  Τρεις Έλληνες καθηγητές επιχειρηματικότητας στην κορυφή της Ευρώπης

  Τρεις Έλληνες καθηγητές επιχειρηματικότητας στην κορυφή της Ευρώπης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σημαντική Πανευρωπαϊκή διάκριση πέτυχαν τρεις Έλληνες εκπαιδευτικοί επιχειρηματικότητας, ο  Άρης Νότης και η  Έλλη Λιναρδάτου από τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου και ο Ηλίας Καραχάλιος από το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Πύργου. Οι τρεις εκπαιδευτικοί, ξεχώρισαν από όλη την Ευρώπη και βραβεύτηκαν χθες 9 Νοεμβρίου 2020 από το Junior Achievement Europe για την εξαιρετική υλοποίηση του project Μαθητική Εικονική Επιχείρηση - The Company Programme και την αποτελεσματική ανάπτυξη της επιχειρηματικής σκέψης των εφήβων.  Τα επιτεύγματα των εκπαιδευτικών αυτών στη μαθητική καινοτομία και επιχειρηματικότητα οδήγησαν το JA Europe να ανακηρύξει τα σχολεία τους Ευρωπαϊκά Επιχειρηματικά Σχολεία και πλέον τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου και το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Πύργου είναι κάτοχοι του Ευρωπαϊκού Τίτλου "The Entrepreneurial School 2020" - "Το Επιχειρηματικό Σχολείο 2020" του JA Europe και συγκαταλέγονται στα 39 καλύτερα σχολεία επιχειρηματικότητας της Ευρώπης για το 2020.  

  H κριτική επιτροπή του JA Europe εξέτασε εκατοντάδες υποψηφιότητες από τις 40 Ευρωπαϊκές χώρες όπου υλοποιούνται τα μαθητικά προγράμματα επιχειρηματικότητας του Junior Achievement και ξεχώρισε για βράβευση 60 εκπαιδευτικούς 39 σχολείων από 25 χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα.  Ο Πρόεδρος Μάρκος Βερέμης, το Διοικητικό Συμβούλιο, ο Γενικός Διευθυντής Αργύρης Τζικόπουλος και τα μέλη της ομάδας του Junior Achievement Greece εξέφρασαν τα θερμά τους συγχαρητήρια στους τρεις εκπαιδευτικούς και τη διοίκηση των δύο σχολείων. "Ο Άρης Νότης, η Έλλη Λιναρδάτου και ο Ηλίας Καραχάλιος κάνουν υπερήφανους όλους τους Έλληνες", δήλωσε ο κ. Αργύρης Τζικόπουλος και τόνισε: "Η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικούς εκπαιδευτικούς και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που οι πιο εμπνευσμένοι επιλέγουν να συνεργαστούν μαζί μας. Είναι μεγάλη η ικανοποίηση να βλέπουμε ότι αναγνωρίζεται το έργο τους όχι μόνο σε Πανελλαδικό αλλά και σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο". 

  Κατά την αποδοχή του βραβείου στην διαδικτυακή απονομή, οι εκπαιδευτικοί εξέφρασαν ευγνωμοσύνη για την Πανευρωπαϊκή αναγνώριση της δουλειάς τους. "Η βράβευση η δική μας και του σχολείου μας αποτελεί την δικαίωση του οράματός μας να βοηθήσουμε τη νέα γενιά των Ελλήνων να πιστέψει περισσότερο στον εαυτό της, να ταυτίσει την εργασία με την δημιουργικότητα, να ζήσει μια ποιοτικότερη επαγγελματική και κοινωνική ζωή", δήλωσε ο οικονομολόγος-εκπαιδευτικός Άρης Νότης με τη συνάδελφό του, επίσης οικονομολόγο ‘Ελλη Λιναρδάτου να συμπληρώνει: "Η διδασκαλία της επιχειρηματικότητας αυξάνει το ενδιαφέρον των μαθητών που ασφυκτιούν στον παραδοσιακό τρόπο διδασκαλίας. Ανατρέπει την "τάξη" και όλοι μας - μαθητές και καθηγητές - έχουμε κίνητρο να ανακαλύψουμε τα όρια της δημιουργικότητάς μας", κατέληξε η κα Λιναρδάτου. 

  Ιδιαίτερα συγκινημένος ήταν ο περιβαλλοντολόγος-εκπαιδευτικός Ηλίας Καραχάλιος, καθώς η διάκριση αυτή επετεύχθη από τον μεγάλο ζήλο που έδειξαν οι μαθητές του για την επιχειρηματικότητα, που είναι παιδιά με ειδικές ανάγκες.  
  "Μόνο χαρά και υπερηφάνεια μπορείς να νιώσεις για αυτά τα παιδιά", δήλωσε ο κ. Καραχάλιος και συνέχισε: "Από την πρώτη στιγμή όλοι οι μαθητές αγκάλιασαν την προσπάθεια και ήθελαν με κάθε τρόπο να συνεισφέρουν. Το βραβείο αυτό αποτελεί μια ηθική ανταμοιβή για την προσπάθεια του σχολείου και κυρίως των μαθητών, που παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν απέδειξαν ότι όταν κάτι το αγαπάμε και το θέλουμε πολύ, γίνεται". Τα παιδιά από το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Πύργου δημιούργησαν κατά την περυσινή σχολική χρονιά τη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση "ΕΛΛΙΑΔΑ", παράγοντας εξαιρετικά παρθένο λάδι και κρέμες προσώπου με βάση το ελαιόλαδο, μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια που αγκαλιάστηκε θερμά από την τοπική κοινωνία.   

  Τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα – Λιναρδάτου υλοποιούν από το 2010 κάθε χρόνο το project της Μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης του Junior Achievement Greece και έχουν πετύχει Πανελλαδικές διακρίσεις. Κατά την περυσινή σχολική χρονιά η μαθητική ομάδα του σχολείου εντυπωσίασε με την "επιχείρηση" MULTICLERE που δημιουργούσε ρούχα εμπνευσμένα από διαφορετικές κουλτούρες και λαούς. Τα παιδιά προσκάλεσαν μετανάστες να εργαστούν στην εταιρεία με σκοπό να τους προσφέρουν δημιουργική εργασία και να τους βοηθήσουν να ενταχθούν ομαλά στην ελληνική κοινωνία.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ