Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 10-Νοε-2020 12:36

  Εθνική Αρχή Διαφάνειας: Επιβλήθηκαν πρόστιμα 242.000 ευρώ μετά από συνολικά 57.722 ελέγχους

  Εθνική Αρχή Διαφάνειας: Επιβλήθηκαν πρόστιμα 242.000 ευρώ μετά από συνολικά 57.722 ελέγχους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Συνολικά 57.722 ελέγχους πραγματοποίησαν οι ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΔΙΜΕΑ, ΕΑΔ, Δ.Α. Αθηνών) στις 9  Νοεμβρίου 2020 καταγράφοντας 1.776  περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού. Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους  242.000 € και κύρωση αναστολής λειτουργίας σε 1 καταστήματα (x 15 ημέρες)

  Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (53.754)
  Κυριότερες παραβάσεις: 

  -Μη χρήση μάσκας 
  -Μη αποστολή sms 
  -Μη επίδειξη βεβαίωσης μετακίνησης 
  -Μη τήρηση των ειδικών κανόνων λειτουργίας σε ΚΥΕ 
  -Μη τήρηση κανόνων λειτουργίας λαϊκών αγορών

  Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα των μετακινήσεων πεζών και οχημάτων (σταθμοί διοδίων, ΜΜΜ, πλοία, ΕΙΧ και ΕΔΧ) με τους ελέγχους ιδιαίτερα το πρωί του Σαββάτου να έχουν και χαρακτήρα ενημέρωσης των πολιτών για τα νέα μέτρα.

  Παράλληλα συνεχίστηκαν και οι έλεγχοι σε Μονάδες Φιλοξενίας Ηλικιωμένων, Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (take away, delivery και drive through), καταστήματα τροφίμων και λαϊκές αγορές.

  Χαρακτηριστική περίπτωση

  Επιβλήθηκε σε ένα (1) κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αναστολή λειτουργίας για δεκαπέντε (15) ημέρες για μη τήρηση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

  Το τηλεφωνικό κέντρο καταγγελιών

  Το τηλεφωνικό κέντρο καταγγελιών του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων 1520, αναφορικά με την τήρηση των μέτρων κατά του COVID-19, δέχτηκε συνολικά (09/11/20) έντεκα χιλιάδες εξακόσια εξήντα δύο (11.662) 

  Οι καταγγελίες που αφορούσαν σε ελέγχους τήρησης των μέτρων κατά του COVID-19, διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

  Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση σε όλη την επικράτεια βάσει της εξέλιξης των επιδημιολογικών δεδομένων και σε συνάρτηση με την πληροφορία από το 1520 και τα υπόλοιπα στοιχεία που συλλέγονται από τις υγειονομικές και ελεγκτικές αρχές.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ