Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 09-Νοε-2020 12:44

  Στείλαμε ένα εκατομμύριο sms για άθληση το βράδυ της Κυριακής - έρχονται εκτεταμένοι έλεγχοι των μηνυμάτων

  Πετσας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  "Είναι πολύ σημαντικό να τηρήσουμε τα μέτρα και να μην έχουμε παράταση του lockdown...".

  Αυτό το μήνυμα εκπέμπει η κυβέρνηση, τρία εικοσιτετράωρα μετά την εφαρμογή των μέτρων για το δεύτερο κύμα του γενικευμένου lockdown στη χώρα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, επεσήμανε ότι η διάρκεια των τριών εβδομάδων, εφόσον εφαρμοστούν από τους πολίτες οι παρεμβάσεις, είναι αρκετή, προκειμένου η χώρα να βγει από το…γενικευμένο κλείσιμο. Παράλληλα, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι οι έλεγχοι θα είναι καταλυτικοί και μαζικοί σε ολόκληρη την επικράτεια, συμπληρώνοντας πως αυτό που προέχει είναι η ατομική και κοινωνική ευθύνη.

  "Δεν περιμένουμε να γίνει καταστρατήγηση των μέτρων, όπως για παράδειγμα χθες το βράδυ διαπιστώθηκε ότι πάνω από ένα εκατομμύριο έστειλε sms για άθληση ή τέτοιου είδους δραστηριότητες. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει μία προσπάθεια καταστρατήγησης των μέτρων. Αυτή η καταστρατήγηση θα βρει απέναντί τους ελέγχους που θα είναι εκτεταμένοι. Θα είναι πολύ σκληροί και καλούμε όλους αντί να πληρώνουν πρόστιμα να ακολουθήσουν τις οδηγίες των ειδικών, για να βγούμε μία ώρα νωρίτερα από το lockdown", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του κυβερνητικού εκπροσώπου. 

  "Πιο γρήγορα θα δούμε μία αποφόρτιση των κρουσμάτων στη Βόρεια Ελλάδα...Η μείωση των κρουσμάτων στη Βόρεια Ελλάδα Αναμένουμε να γίνει γρηγορότερα, παρά αργότερα και να ακολουθήσει υποχωρήσει στις υπόλοιπες περιοχές...Μας απασχολεί η πίεση στο σύστημα υγείας και προσδοκούμε ότι τρεις εβδομάδες εφόσον τηρήσουμε τα μέτρα θα είναι αρκετές για να βγούμε από το lockdown είναι πολύ σημαντικό να τηρήσουμε τα μέτρα και να μην έχουμε παράταση του lockdown...", ανέφερε ο κ. Πέτσας.

  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε απαντήσεις στον κ. Τσίπρα για τις προτάσεις του που σχετίζονται με υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής και συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για την πανδημία. "Το βασικό πρόβλημα στη χώρα αυτή τη στιγμή είναι ότι δεν έχει αντιπολίτευση. Έχει υπουργό Υγείας που φέρει σε πέρας το έργο του με πολύ μεγάλη επιτυχία και αυτό που έχει μεγάλη σημασία για το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών είναι ότι δεν πρόκειται για πολιτική απόφαση. Είναι μία πρόταση που δεν έχει καμία σχέση με την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα. Θα κρίνουν οι αρχηγοί ποιο είναι το επίπεδο της κατάστασης; Είναι δεδομένο και αποτυπώνεται από τις εισηγήσεις των ειδικών και υπεύθυνα η κυβέρνηση παίρνει τις αποφάσεις της πάντα με γνώμονα την προστασία της Δημόσιας Υγείας...", τόνισε. "Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει αλλαγή για το θέμα του κυνηγιού και της αλιείας...Καταλαβαίνουμε την ανάγκη αυτών των ανθρώπων να συνεχίσουν κάτι που συνήθιζαν να κάνουν, αλλά δεν πάμε για χαλάρωση αυτή τη στιγμή πάμε για πίστη τήρηση των μέτρων...", συμπλήρωσε. Ταυτόχρονα, επεσήμανε πως βασικό στοίχημα είναι ο παραγωγικός ιστός της οικονομίας να μείνει στη θέση του, για να πάρει μερίδιο από την επανεκκίνηση της οικονομίας που θα έρθει μετά την αντιμετώπιση της πανδημίας.

  "Είναι πολύ δύσκολο να εκτιμήσει κάνεις σε νούμερο πόση θα είναι η ύφεση το 2020 και πόση θα είναι η ισχυρή, όπως φαίνεται, οικονομική ανάπτυξη το 2021. Αυτό που έχει σημασία είναι η ύφεση το 2020 να είναι όσο το δυνατόν πιο σύντομη και να υπάρξει ισχυρή ανάπτυξη που περιμένουμε το 2021...Στο χέρι μας είναι να διατηρήσουμε την εμπιστοσύνη που απολαμβάνει η κυβέρνηση από τις αγορές και τους επενδυτές...", είπε ο κ. Πέτσας.

  Όσον αφορά στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι αυτές δε θα πραγματοποιηθούν εφέτος.

  "Έχουμε πει ότι επιδιώκουμε πάντα τη συζήτηση και το διάλογο. Ιδίως για τόσο σοβαρά θέματα, λαμβάνουμε υπόψη και την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα. Έγιναν αυτές είναι συνεννοήσεις τα πολιτικά κόμματα και η απόφαση της κυβέρνησης έχει ληφθεί. Δε θα γίνει η πορεία του Πολυτεχνείου, όπως δεν έγιναν οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου και 25ης Μαρτίου, όπως δεν πήγαμε στις εκκλησίες μας το Δεκαπενταύγουστο και το Πάσχα...", σημείωσε. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ