Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 06-Νοε-2020 13:44

  Βενιζέλος: Η Novartis ήταν συστηματική προσπάθεια αλλοίωσης του δημοκρατικού πολιτεύματος

  Ευάγγ. Βενιζέλος: Θετικό βήμα η επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  του Παναγιώτη Στάθη

  Πρεμιέρα με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο έκανε η ανάκριση σε βάρος του Δημ. Παπαγγελόπουλου, την οποία διενεργεί η Αρεοπαγίτης του Δικαστικού Συμβουλίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών (Ειδικό Δικαστήριο) Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου.

  Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη μετά την άσκηση από την Βουλή της ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

  Η κατάθεση του  κ. Βενιζέλου διήρκεσε τρεις ώρες και θα συνεχιστεί άλλη ημέρα.

  Μετά το πέρας της κατάθεσης του ο κ. Βενιζέλος δήλωσε:

  "Ξεκίνησαν σήμερα οι μαρτυρικές καταθέσεις στην ανακρίτρια του ειδικού δικαστηρίου. Κατέθεσα πρώτος, δεν ολοκληρώθηκε η κατάθεσή μου, θα επανέλθω, γιατί πρέπει να διευκρινιστούν ορισμένες λεπτομέρειες, που έχουν σχέση με την εξύφανση αυτής της πολύ μεγάλης συνωμοσίας ένα χρόνο πριν διαβιβαστεί ο  φάκελος στη Βουλή.

  Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα που δεν είναι απλώς κατάχρηση εξουσίας, είναι όπως έχω πει πολλές φορές συστηματική προσπάθεια αλλοίωσης θεμελειωδών αρχών και θεσμών του δημοκρατικό πολιτεύματος.

  Βεβαίως υπάρχει ζήτημα ποινικής ευθύνης προσώπων πάντα, αλλά υπάρχει ένα ακόμα μεγαλύτερο ζήτημα προστασίας της ποιότητας της Δημοκρατίας μας και του κράτους δικαίου".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ