Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 05-Νοε-2020 19:08

  Yψηλά ποσοστά Covid-19 στον Βόλο-Μέτρα ανακούφισης ανακοίνωσε ο δήμος

  Yψηλά ποσοστά Covid-19 στον Βόλο-Μέτρα ανακούφισης ανακοίνωσε ο δήμος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Εκατοντάδες κάτοικοι του Βόλου προσήλθαν σήμερα οικειοθελώς να υποβληθούν σε εξετάσεις για τον κορονοϊό, με την διαδικασία του Rapid test, που διοργάνωσε ο Δήμος Βόλου σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Θεσσαλίας.

  Οι εξετάσεις και τα αποτελέσματα κατά την πρώτη ημέρα των Rapid tests δεν ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξα, τόσο στον Βόλο, όσο και στην Νέα Ιωνία, αφού το ποσοστό των θετικών στον κορονοϊό πολιτών ξεπέρασε το 7% από όσους προσήλθαν να κάνουν τα test.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ το test έκαναν συνολικά 536 Βολιώτες και θετικοί ανευρέθησαν 43, ποσοστό που ξεπερνά το 8% όσων εξετάσθηκαν.

  Από το συνεργείο που στήθηκε πίσω από το δημαρχιακό μέγαρο του Βόλου εξετάσθηκαν 350 πολίτες και θετικοί βρέθηκαν οι 30, δηλαδή ποσοστό 8,6%, ενώ στο συνεργείο που λειτούργησε στην Νέα Ιωνία προσήλθαν 186 πολίτες και βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό οι 13, δηλαδή ποσοστό 7%.

  Τα δύο συνεργεία, που οργανώθηκαν από τον Δήμο Βόλου θα εξετάσουν και αύριο, Παρασκευή εκατοντάδες πολίτες, από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 5 το απόγευμα.

  Παράλληλα, ο Δήμος Βόλου ανακοίνωσε σειρά από μέτρα ανακούφισης των επιχειρήσεων της πρωτεύουσας της Μαγνησίας, με οικονομικές ελαφρύνσεις για την στήριξη των επιχειρήσεων των οποίων αναστέλλεται υποχρεωτικά η λειτουργία.

  Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Αχιλλέας Μπέος είναι:

     -Απαλλαγή καταβολής ανταποδοτικών τελών (τέλη καθαριότητας & φωτισμού και φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων)

     -Απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων

     -Απαλλαγή καταβολής των τελών διαμονής παρεπιδημούντων (5%)

     -Απαλλαγή καταβολής των τελών επί των ακαθαρίστων εσόδων των καταστημάτων (0,5%)

     -Απαλλαγή καταβολής των τελών επί των ακαθαρίστων εσόδων των κέντρων διασκέδασης - ζωντανής μουσικής 5%, για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί λόγωCovid-19.

     - Μείωση ενοικίου κατά 40% στα επαγγελματικά ακίνητα που εκμισθώνει ο Δήμος Βόλου σε επιχειρήσεις που πλήττονται σημαντικά, σύμφωνα με τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ του περασμένου Απριλίου. 

     - Για τις επιχειρήσεις που αναστέλλεται υποχρεωτικά η λειτουργία τους, δίνεται η δυνατότητα αναστολής πληρωμής των δόσεων ρυθμισμένων φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών, πληρωτέων τον μήνα Νοέμβριο. Η αποπληρωμή τους μετατίθεται σε αντίστοιχες δόσεις, στο τέλος της ισχύουσας ρύθμισης.

  Ταυτόχρονα, αναστέλλεται μέχρι και τις 30 Απριλίου 2021 η είσπραξη των βεβαιωμένων οφειλών, για τις οποίες έχει χορηγηθεί αναστολή είσπραξης, στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών του Covid-19.

  Μέχρι τις 30 Απριλίου 2021 παρατείνονται επίσης οι προθεσμίες καταβολής οφειλών και δόσεων ρυθμίσεων και διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών για τις οποίες έχει χορηγηθεί παράταση προθεσμιών καταβολής αυτών με ΠΝΠ που έχουν εκδοθεί. Κατά την καταβολή δεν θα υπολογίζονται οι τόκοι και οι προσαυξήσεις του χρονικού διαστήματος της αναστολής (Μαρτίου έως Ιουνίου 2020).

  Aπόψε, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, που πριν λίγες ημέρες νοσηλεύθηκε και ο ίδιος, προσβληθείς από τον covid-19, δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι"δυστυχώς, αυτό που όλοι φοβόμασταν και απευχόμασταν, δηλαδή ένα νέο lockdown, με όλες τις αναπόφευκτες οικονομικές και κοινωνικές παρενέργειες που θα επιφέρει, δεν το αποφύγαμε. Η κριτική, η γκρίνια, η μεμψιμοιρία και η αμφισβήτηση τούτη την ώρα σε τίποτα βοηθούν, αντίθετα προκαλούν σύγχυση και διχασμό σε μια κοινωνία τρομαγμένη και ανήσυχη που αναζητεί λύσεις στα αδιέξοδα που προκύπτουν.

  Η"κορονοκαπηλεία" και ο λαϊκισμός, η τυφλή και άλογη κομματική αντιπαράθεση και οι προσωπικές στρατηγικές και επιδιώξεις την ώρα της μεγάλης δοκιμασίας για το λαό μας, είναι στάσεις ανεύθυνες και απαράδεκτες, που όλοι πρέπει να αποδοκιμάσουμε και να καταδικάσουμε απερίφραστα. Αντίθετα, οφείλουμε να επιδείξουμε ευθύνη, σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, αναλαμβάνοντας ο καθένας μας, είτε θεσμικά, είτε ατομικά, το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί για την αντιμετώπιση μιας κρίσης, που εν τέλει, αποτελεί ένα παγκόσμιο και πανευρωπαϊκό φαινόμενο.

  Θέλω να επαναλάβω ότι όλοι μαζί, με αλληλεγγύη, ενότητα και σύνεση θα πρέπει να σταθούμε απέναντι στην πρωτοφανή δοκιμασία που βιώνουμε, χωρίς αντιπαλότητες και αμφισβητήσεις. Η ώρα της κριτικής, για όσους την επιδιώκουν και την επιθυμούν, θα έρθει αργότερα. Τώρα είναι η ώρα ευθύνης και αγώνα".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ