Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 04-Νοε-2020 13:46

  Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή στην φιλόλογο - "αρνήτρια" μάσκας

  Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή στην φιλόλογο - "αρνήτρια" μάσκας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών η καθηγήτρια που διδάσκει στο ΕΠΑΛ Υμηττού για παραβίαση των μέτρων για τον κορονοϊό σχετικά με την πρόληψη ασθενειών.

  Το δικαστήριο την έκρινε ένοχη κατά πλειοψηφία (μειοψήφησε ο πρόεδρος της έδρας που ζήτησε την αθώωσή της) και στην κατηγορούμενη αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Στα πρακτικά της δίκης καταγράφηκε η διαφωνία του εισαγγελέα ως προς την αναγνώριση του ελαφρυντικού επειδή, όπως επισήμανε, κατά την ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε ότι η καθηγήτρια είχε παραπεμφθεί και στο παρελθόν σε πειθαρχικό για άλλο ζήτημα.

  Την ενοχή της κατηγορουμένης και για τα δύο αδικήματα πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας, τονίζοντας στην αγόρευσή του ότι "το ζήτημα δεν είναι η χρήση της μάσκας αλλά κυρίως ο σεβασμός στους νόμους. Αν ο καθένας ερμηνεύει κατά το δοκούν τους νόμους, οδηγούμαστε σε μια κοινωνία ανομίας".

  Η ίδια είπε στην απολογία της πως "αποφάσισα να κάνω μεγαλύτερα διαλείμματα μάσκας από τα προβλεπόμενα… έκρινα ότι δεν ήταν η κατάλληλη ώρα για να μιλήσω με τον διευθυντή ….η γνώμη μου είναι ότι η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου δεν διακοπτόταν εξαιτίας μου".

  Κατά τη διάρκεια της απολογίας της η εκπαιδευτικός τόνισε ότι είχε ενημερώσει τη διεύθυνση του σχολείου για ένα πρόβλημα που αντιμετώπιζε στο αυτί. Έτσι θα έκανε εκτεταμένη χρήση του mask break.

  Όσον αφορά το περιστατικό που καταγγέλθηκε από μητέρα μαθητή (το παιδί αποβλήθηκε από το μάθημα επειδή της ζήτησε να φορέσει μάσκα), η καθηγήτρια τόνισε ότι "ο συγκεκριμένος μαθητής την ημέρα που του υπέδειξα να βγει μαζί με άλλους συμμαθητές του ήταν πολύ ανήσυχος και μαζί με τους άλλους χυδαιολογούσαν και έβριζαν. Το τμήμα ήταν μια μικρή ζούγκλα. Είχα χρέος να τα επαναφέρω στην τάξη. Φυσικά δεν τα τιμώρησα, ούτε τα έβαλα ποινολόγιο. Ποτέ δεν τους υπέδειξα να φεύγουν και να παίρνουν απουσία. Πράγματι έκανα εκτεταμένη χρήση του "διαλείμματος μάσκας" για ιατρικούς λόγους κατά τη διάρκεια του μαθήματος και είχα ενημερώσει και τον διευθυντή του ΕΠΑΛ και τους μαθητές, λαμβάνοντας όλα τα υπόλοιπα προβλεπόμενα μέσα προστασίας. Δεν θα έβαζα ποτέ σε κίνδυνο τους μαθητές και τους συναδέλφους μου".

  Ο εισαγγελέας επισήμανε και την κατάθεση του διευθυντή του σχολείου, ο οποίος υποστήριξε ότι η καθηγήτρια αρνούνταν να συμμορφωθεί με το υποχρεωτικό μέτρο χρήσης της μάσκας παρά τις επανειλημμένες συστάσεις που της γίνονταν. Ο  εισαγγελέας πρότεινε επίσης να ανασταλεί μέρος της ποινής και όχι ολόκληρη και να διαταχθεί η κράτηση της καθηγήτριας για δέκα μέρες, αλλά η έδρα αποφάσισε τριετή αναστολή στην έκτιση της ποινής.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ