Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 30-Οκτ-2020 22:34

  Συμφωνία Ελλάδας - Β. Μακεδονίας για τις ασκήσεις των δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων

  Συμφωνία Ελλάδας - Β. Μακεδονίας για τις ασκήσεις των δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τεχνική συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας για τη ρύθμιση των θεμάτων της διεξαγωγής συνεκπαιδεύσεων και ασκήσεων των δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων (ΔΕΕ) των δύο χωρών, υπέγραψαν στην Αθήνα, ο διοικητής της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ) του ΓΕΕΘΑ υποστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας και ο διοικητής Επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της γείτονος, υποστράτηγος Πάβλε Αρσόσκι. 

  Η ξένη αντιπροσωπεία επισκέφθηκε την Ελλάδα μετά από πρόσκληση της ΔΔΕΕ του ΓΕΕΘΑ, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της εκπαίδευσης προσωπικού των ΔΕΕ της γείτονος, στο σχολείο βασικής εκπαίδευσης αλεξιπτωτιστού (ΣΒΕΑ) της σχολής Αλεξιπτωτιστών (ΣΧΑΛ). 

  Η εκπαίδευση που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά φέτος από τις 12 Οκτωβρίου έως σήμερα, εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών για το τρέχον έτος. 

  H αντιπροσωπεία της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, παρακολούθησε εκπαίδευση μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων, ενώ σήμερα παραβρέθηκε στην τελετή απονομής πτερύγων αλεξιπτωτιστών σε στρατιωτικό προσωπικό.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

      

  Τον υποστράτηγο Πάβλε Αρσόσκι συνόδευε ο τμηματάρχης Ειδικών Επιχειρήσεων των ΕΔ της γείτονος.  

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ