Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 29-Οκτ-2020 12:45

  Ντ. Μπακογιάννη: Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή δεν είναι το Ισλάμ αλλά η τρομοκρατία

  Ντ. Μπακογιάννη: Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή δεν είναι το Ισλάμ αλλά η τρομοκρατία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "|Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή δεν είναι το Ισλάμ και θα είναι τεράστιο λάθος εάν μεταφέρουμε τη διαμάχη την οποία έχουμε και δημιουργήσουμε ένα πόλεμο θρησκειών. Η τρομοκρατία είναι το μεγάλο μας θέμα, την τρομοκρατία πρέπει να πολεμήσουμε " δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ, κα Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον Ρ/Σ "Παραπολιτικά" 90.1 FΜ. 

  Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:  

  Αναφορικά με την ένταση Γαλλίας –Τουρκίας 

  Ν.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή δεν είναι το Ισλάμ και θα είναι τεράστιο λάθος εάν μεταφέρουμε τη διαμάχη την οποία έχουμε και δημιουργήσουμε ένα πόλεμο θρησκειών. Δηλαδή καλλιεργήσουμε την ισλαμοφοβία. Δεν είναι αυτό το πρόβλημα, το πρόβλημα είναι η τρομοκρατία.  Η τρομοκρατία είναι το μεγάλο μας θέμα, την τρομοκρατία πρέπει να πολεμήσουμε και εκεί πιστεύω ότι πράγματι μια διαφορετική κίνηση δηλαδή κατά της τρομοκρατίας, αυτού του βάρβαρου αποκεφαλισμού αυτού του καθηγητού θα έφερνε ένα ολόκληρο κόσμο, και μουσουλμανικό, στο πλάι μας σε αυτό τον πόλεμο.  Αντιλαμβάνομαι πλήρως την ανάγκη που είχε η Γαλλία να υπερασπιστεί τις αρχές, τις αξίες της, τις ιδέες της, το φιλελευθερισμό της, την ανοιχτή κοινωνία της αλλά θεωρώ ότι τα δημόσια κτήρια ήταν ένα βήμα που θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί. 

  Ν.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Η Ευρώπη δεν έχει καμία διάθεση να κάνει ένα πόλεμο θρησκειών. Σέβεται όλες τις θρησκείες και αυτή είναι και η βασική αρχή του πολιτισμού μας και αυτή είναι και η βασική αρχή της ελευθερίας. Το πρόβλημα είναι ότι ο Ερντογάν ξεκίνησε αυτή την ιστορία, αυτό το οποίο έκανε με την Αγιά Σοφιά, αυτό το οποίο κάνει σήμερα με τη Μονή της Χώρας, το ότι στερεί από τον κόσμο ένα σπανιότατο πολιτιστικό αριστούργημα γιατί η Μονή της Χώρας είναι ακόμα πιο μοναδική από πλευράς τοιχογραφιών και ψηφιδωτών και να κρεμάει τους μπερντέδες γύρω-γύρω είναι αίσχος αυτό το πράγμα. Είναι μια προσβολή όχι μόνο προς το θρησκευτικό συναίσθημα, είναι μια προσβολή προς το πολιτιστικό συναίσθημα όλου του κόσμου.   

  Ν.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Η  Τουρκία του 2004 με την Τουρκία του 2020 είναι μια διαφορετική χώρα, με διαφορετικές αξίες και δυστυχώς όλες της οι αξίες πάνε προς τα πίσω. 

  Ερωτηθείσα αν εκτιμά ότι παραμένουν ίδιοι οι κίνδυνοι για την Ελλάδα τώρα που έχει στραφεί το ενδιαφέρον της Τουρκίας στην Γαλλία και τη Γερμανία 

  Ν.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Παραμένουν οι ίδιοι. Καταρχήν δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας μια Τουρκία η οποία έχει ξεσαλώσει. Δηλαδή μια Τουρκία που χάνει τον έλεγχο, μια Τουρκία της οποίας ο πρόεδρος έχει αυτή τη ρητορική, μια Τουρκία που απομακρύνεται κάθε μέρα και περισσότερο  από τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες είναι μια Τουρκία η οποία εμάς δεν μας συμφέρει.     

  Ν.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Αυτό το οποίο πρέπει να καταπολεμηθεί είναι η ισλαμική φονταμεταλιστική τρομοκρατία και στην καταπολέμηση της φονταμεταλιστικής τρομοκρατίας ο  Ερντογάν είναι ανοιχτός. Το ότι επί 10 μέρες δεν καταδίκασε τον αποκεφαλισμό του καθηγητή και το θυμήθηκε μετά από 10 μέρες να το κάνει, δημιουργεί πάρα πολλά ερωτηματικά σε όλους τους ευρωπαίους . Για αυτό πιστεύω ότι αυτό που μας ενώνει είναι ο πόλεμος αυτού του φανατισμού ο οποίος υπάρχει και δεν είναι ο πόλεμος εναντίον του Ισλάμ γιατί υπάρχει ένα Ισλάμ φιλήσυχο, ήρεμο που σέβεται τις αρχές και τις ανθρώπινες αξίες, με αυτό το Ισλάμ κανένας στην Ευρώπη δεν έχει πρόβλημα. 

  Αναφορικά με την έξαρση του κορονοϊού 

  Ν.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Η Ελλάδα δεν μπορεί να μεταβληθεί σε ένα κράτος με στρατιωτικό νόμο, ούτε μπορεί ένας αστυνομικός να βρίσκεται πίσω από τον καθένα. Υπάρχει αυτό που ονομάζεται προσωπική ευθύνη. Εγώ έχω αυξημένη υποχρέωση να φοράω μάσκα, έχω αυξημένη υποχρέωση γιατί είμαι ένας πολιτικός, γιατί είμαι ένας βουλευτής, γιατί είμαι αναγνωρίσιμη και γιατί ο κόσμος θα με κοιτάξει για να δει αν πραγματικά πιστεύω ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τον κορονοϊό, άρα πρέπει να δώσω το παράδειγμα. Το ίδιο πρέπει να το δώσουν και οι διάφοροι επώνυμοι είτε αυτοί είναι ιερείς είτε είναι δημοσιογράφοι είτε τραγουδιστές ή οτιδήποτε και το οποίο το περιμένει ο πολίτης από έναν υπεύθυνο άνθρωπο ο οποίος είναι στη δημόσια σφαίρα. Ας συνειδητοποιήσουμε ότι αυτή είναι μια μάχη η οποία δεν πρόκειται να κερδηθεί δια της επιβολής, θα κερδηθεί δια της πειθούς.

  Ν.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ:  Πιστεύω ότι (η κατάσταση) θα μας οδηγήσει σε ένα μερικό lockdown. Δεν πιστεύω ότι θα πάμε, τουλάχιστον στο ορατό μέλλον σε ολικό lockdown αλλά σε ένα μερικό lockdown θα πρέπει να πάμε. 
  Αναφερόμενη στην επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ προς τον κ. Τσίοδρα

  Ν.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Θεωρώ ότι είμαστε σε μια φάση που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει την μπάλα. Είναι εντυπωσιακό πόσο λίγη επαφή έχουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με την πραγματικότητα την οποία βιώνουν οι Έλληνες αυτή τη στιγμή. Εντυπωσιάζομαι, δηλαδή δεν περίμενα ποτέ ότι ένα κόμμα με στελέχη τα οποία έχουν κυβερνήσει αυτή τη χώρα θα έφταναν στο σημείο να μην έχουν επαφή με το μέσο πολίτη, με το τι σκέφτεται.  Αν ρωτήσετε το μέσο πολίτη για τον κ. Τσίοδρα  είναι ζήτημα αν θα βρείτε στους 100 έναν  ο οποίος να έχει αρνητική άποψη για αυτό τον άνθρωπο.  Όταν ένα κόμμα πάει κόντρα σε αυτά τα ποσοστά λογικής των ανθρώπων καταλαβαίνετε ότι δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα. 

  Ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι "κινδυνεύει" η αποδοχή του κ. Τσίοδρα 

  Ν.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Για να κινδυνεύσει ο κ. Τσιόδρας πρέπει όταν μετρηθεί η αξιοπιστία του κ. Παππά ή όποιου άλλου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ να είναι μεγαλύτερη απ’ αυτή του κ. Τσιόδρα, σας διαβεβαιώνω ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση  

  Ερωτηθείσα αν πρέπει να παραμείνει ο κ. Τσίοδρας στην ενημέρωση 

  Ν.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Όσο αντέχει ο άνθρωπος, αλίμονο! Δημιουργεί ένα αίσθημα ασφαλείας στους πολίτες αλλά και ο κ. Μαγιορκίνης και οι άλλοι επιστήμονες οι οποίοι βγαίνουνε, και το βλέπετε και εσείς οι δημοσιογράφοι ότι όταν  βγαίνουν οι επιστήμονες ο κόσμος θέλει να τους ακούσει  γιατι έχει σεβασμό στους ανθρώπους αυτούς. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ