Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 27-Οκτ-2020 15:32

  Ασφαλιστήριο συμβόλαιο: Κάθειρξη 6 ετών και 100.000 ευρώ σε Τσοχατζόπουλο, Σταμάτη, Ζήγρα

  Ασφαλιστήριο συμβόλαιο: Κάθειρξη 6 ετών και 100.000 ευρώ σε Τσοχατζόπουλο, Σταμάτη, Ζήγρα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Νέα βαριά ποινή επιφύλαξε η Ελληνική Δικαιοσύνη στον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο, τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη και τον εξάδελφό του Νίκο Ζήγρα. Επέβαλε επίσης χρηματική ποινή 100.000 ευρώ στον καθένα. 

  Η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ήταν ομόφωνη και αφορούσε το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ’ επάγγελμα από κοινού.

  Αφορά σε ασφαλιστήριο συμβόλαιο που συνάφθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 1998 στην Ελβετία από τον πρώτο εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκο Ζήγρα στο οποίο εφάπαξ καταβλήθηκαν 500.000 ελβετικά φράγκα. Σύμφωνα με την κατηγορία, τα χρήματα αυτά προήλθαν από παράνομα "δώρα" στον πρώην υπουργό. Σε λογαριασμούς του Νίκου Ζήγρα και της Βίκυς Σταμάτη στην Ελβετία κατέληξαν χρήματα τα οποία προήλθαν από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

  Ελεύθεροι αλλά...

  Το δικαστήριο τους άφησε ελεύθερους μέχρι το Εφετείο τους με όρο Καταβολής εγγύησης 20.000 ευρώ εντός προθεσμίας 10 ημερών καθώς και απαγόρευση εξόδου από την χώρα. Η εγγύηση όμως προκάλεσε σφοδρή αντίδραση από την υπεράσπιση με τον δικηγόρο Γιάννη Παγορόπουλο να φωνάζει μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, εκτός διαδικασίας πως "τους στέλνετε με μαθηματική ακρίβεια στη φυλακή. Έναν άνθρωπο που του χρωστάει η Ελλάδα, τα υποβρύχια που πήρε στέκονται απέναντι στον Τούρκο τώρα. Ντροπή".

  "Είναι αδύνατον να καταβάλουν αυτό το ποσό. Αδυνατούσε να καταβάλει παράβολο. Είναι εδώ, με τον άνδρα της, τον ετοιμοθάνατο, το παιδί της", τόνισε ο δικηγόρος της Βίκυς Σταμάτη.

  "Δεν του επαρκεί η σύνταξή του έτσι κι αλλιώς. Δεν υπάρχει περίπτωση να βρει αυτά τα λεφτά. Είναι 84 ετών", επισήμανε ο δικηγόρος του Νίκου Ζήγρα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ