Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 26-Οκτ-2020 18:30

  Έως 3/11 οι αιτήσεις για την υποτροφία Chevening της βρετανικής κυβέρνησης και του Ιδρύματος Ι.Σ. Λάτση

  Έως 3/11 οι αιτήσεις για την υποτροφία Chevening της βρετανικής κυβέρνησης και του Ιδρύματος Ι.Σ. Λάτση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Για μία εβδομάδα ακόμη, μέχρι τις 3 Νοεμβρίου, παραμένουν ανοικτές οι αιτήσεις για την Υποτροφία Chevening για μεταπτυχιακές σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο, την οποία προσφέρει η βρετανική κυβέρνηση σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

  Όπως διευκρινίζει η βρετανική πρεσβεία στην Αθήνα με ανακοίνωσή της, "η υποτροφία προσφέρει πλήρη χρηματοδότηση για ένα πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών σε ένα πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου για το ακαδημαϊκό έτος 2021/2022, σε ευρύ φάσμα τομέων: Διεθνή Ανάπτυξη, Δημόσια Διοίκηση, Κοινωνική Διοίκηση, Νομικές Επιστήμες, Ιατρικές Επιστήμες, Μηχανολογία και Τεχνολογία, Βιολογία και Μηχανική Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Πέραν του προγράμματος σπουδών, ο επιλεγμένος υποψήφιος θα έχει επίσης τη δυνατότητα να βιώσει πληθώρα μοναδικών ακαδημαϊκών, επαγγελματικών και πολιτιστικών εμπειριών.

  Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι και την Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2020 (12:00 GMT), μέσω της ιστοσελίδας www.chevening.org/apply.

  Οι Υποτροφίες Chevening απονέμονται σε ανθρώπους που υποδεικνύουν ένα ηγετικό προφίλ και έχουν ένα δυνατό ακαδημαϊκό υπόβαθρο. Από την έναρξη του προγράμματος το 1983, 50.000 εξέχοντες επαγγελματίες από περισσότερες από 160 χώρες και επικράτειες είχαν την ευκαιρία να εξελιχθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο, μέσω του Chevening, σημειώνεται στο ίδιο κείμενο.

  Στην Ελλάδα, από το 1984 μέχρι και το 2002, 112 άριστοι Έλληνες φοιτητές έλαβαν την Υποτροφία Chevening, οι οποίοι σήμερα διακρίνονται στον τομέα της επαγγελματικής δραστηριοποίησής τους. To 2019, το Πρόγραμμα Υποτροφιών Chevening επανήλθε στην Ελλάδα στο πλαίσιο της συνεργασίας της βρετανικής κυβέρνησης με το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, μετρώντας ήδη 2 νέους Έλληνες αποφοίτους Chevening και 1 Υπότροφο Chevening που ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ