Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 22-Οκτ-2020 12:41

  Βουλή–Πτωχευτικό: Υπουργική τροπολογία για παράταση μίσθωσης τουριστικών καταλυμάτων

  Βουλή–Πτωχευτικό: Υπουργική τροπολογία για παράταση μίσθωσης τουριστικών καταλυμάτων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Υπουργική τροπολογία όπου παρέχεται η δυνατότητα παράτασης μίσθωσης τουριστικών καταλυμάτων σε όλη την επικράτεια για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών από την πανδημία καθώς και της ισχύος των ρυθμίσεων αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας για την αντιμετώπιση της διασποράς και των συνεπειών της πανδημίας, κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών "Ρυθμίσεις οφειλών πλαίσιο δεύτερης ευκαιρίας".

  Αναλυτικότερα, η υπουργική τροπολογία προβλέπει την δυνατότητα παράτασης για ένα μήνα, έως τις 30 Νοεμβρίου της μίσθωσης , με απόφαση του Υπουργού Τουρισμού, κύριων ή μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων στο σύνολο της Ελληνικής Επικράτειας για την κάλυψη έκτακτων αναγκών δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού COVID-19, που έχουν γίνει βάσει του άρθρου 135 του Ν. 4692/2020. Οι δαπάνες αυτές θα καλυφθούν από τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Τουρισμού.

  Επίσης με το δεύτερο άρθρο της υπουργικής τροπολογίας, παρατείνεται έως τις 31/12/2020 η ισχύς όλων των διατάξεων που αφορούν θέματα του Υπουργείου Παιδείας που εκδόθηκαν από τις ΠΝΠ από τις 11 Μαρτίου έως και τον Μάιο του 2020 και έχουν κυρωθεί με σχετικούς νόμους.

  Κατά την κατάθεση της τροπολογίας στην Ολομέλεια, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος ανέφερε ότι η κυβέρνηση, μέχρι τώρα, έχει καταθέσει στο νομοσχέδιο αυτό πέντε συνολικά τροπολογίες και ζήτησε να πληροφορηθεί εάν θα κατατεθούν και άλλες υπουργικές τροπολογίες μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου.

  Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, απάντησε ότι αυτή είναι η τελευταία υπουργική τροπολογία και δεν θα κατατεθεί καμία άλλη στο παρόν νομοσχέδιο.

  Νωρίτερα η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα ανακοίνωσε στην Ολομέλεια ότι το κόμμα της θα καταθέσει ονομαστική ψηφοφορία επί της Αρχής του νομοσχεδίου εκφράζοντας έτσι την ριζική αντίθεση που έχει το ΚΚΕ με αυτές τις αντιλαϊκές ρυθμίσεις.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων