Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 21-Οκτ-2020 21:57

  Πρωτόκολλο συνεργασίας για διαχείριση συσκευασιών και βιοαποβλήτων μεταξύ ΓΕΕΘΑ και δήμου Αθηναίων

  Πρωτόκολλο συνεργασίας για διαχείριση συσκευασιών και βιοαποβλήτων μεταξύ ΓΕΕΘΑ και δήμου Αθηναίων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής 'Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης υπέγραψαν, σήμερα, πρωτόκολλο συναντίληψης και συνεργασίας για την εναλλακτική διαχείριση συσκευασιών και βιοαποβλήτων στο στρατόπεδο "Παπάγου".

  Η υπογραφή πραγματοποιήθηκε παρουσία του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) αντιπτέραρχου Γεώργιου Μπλιούμη, του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση και του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) αντιναυάρχου Στυλιανού Πετράκη.

  Με την εφαρμογή του πρωτοκόλλου, θα επιτευχθεί, μεταξύ άλλων, η υλοποίηση της εθνικής στρατηγικής για την διαλογή των αποβλήτων στην πηγή, μέσω της οποίας εξασφαλίζεται υψηλό επίπεδο προστασίας του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης υγείας.

  Παράλληλα, θα υπάρξει αποφασιστική συμβολή στη μείωση της ποσότητας των αποβλήτων που καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής, στην εισαγωγή νέων τρόπων εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες και στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης και του επιπέδου ευαισθητοποίησης του προσωπικού.

  Ενδεικτικά και στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου, πενήντα δύο μικροί, μεσαίοι και μεγάλοι κάδοι απορριμμάτων, (19 μπλε για ανακύκλωση και 33 καφέ για βιοαπόβλητα) θα τοποθετηθούν σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του στρατοπέδου.

  Αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα τεχνικά μέσα που διαθέτουν, εργαζόμενοι της διεύθυνσης καθαριότητας και ανακύκλωσης του δήμου Αθηναίων θα συλλέγουν κάθε μέρα τα απορρίμματα και εν συνεχεία θα καθαρίζουν σχολαστικά με νερό και απολυμαντικά όλους τους κάδους.

  Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στον χαιρετισμό του ανέφερε ότι "στην προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος, το τελικό αποτέλεσμα πάντοτε μεγιστοποιείται όταν υπάρχουν συνεργασίες και κοινές δράσεις", καθώς και ότι "με γνώμονα το ευρύτερο καλό του κοινωνικού συνόλου, υπογράφουμε σήμερα με τον Δήμο Αθηναίων το Πρωτόκολλο Συναντίληψης και Συνεργασίας για την Εναλλακτική Διαχείριση Συσκευασιών και Βιοαποβλήτων στο Στρατόπεδο "Παπάγου", στέλνοντας παράλληλα ισχυρό το μήνυμα της συνεργασίας δύο βασικών θεσμών της Πολιτείας, των Ενόπλων Δυνάμεων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μάλιστα με τον μεγαλύτερο Δήμο της Χώρας, τον Δήμο Αθηναίων".

  Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων επεσήμανε "τη σημασία της ημέρας για τον δήμο Αθηναίων για δύο λόγους. Ο πρώτος, ο οποίος ειδικά σε αυτή τη συγκυρία έχει και μια σημαντική συμβολική υπεραξία, είναι ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις και η αυτοδιοίκηση, συνεργάζονται. Κι εμείς ως αυτοδιοίκηση έχουμε την ευκαιρία να ανταποδώσουμε έστω και λίγο, όλα αυτά που μας προσφέρετε καθημερινά. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι κάνουμε μαζί, ένα σημαντικό και ποιοτικό βήμα, στην κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος. Και ανοίγουμε μαζί ένα νέο δρόμο, που θέλουμε να οδηγήσει στο να γίνει επιτέλους συνείδηση στην κοινωνία, η ανάγκη για μια άλλη, διαφορετική ποιότητα ζωής".

  Μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου, ακολούθησε τελετή στην οποία ο δήμαρχος Αθηναίων βράβευσε τον αντιπλοίαρχο Παναγιώτη Τριπόντικα και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ τον διοικητή της 206 Πτέρυγας Αεροπορικών Υποδομών (ΠΑΥ) ταξίαρχο Γεώργιο Δρόσο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ