Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 19-Οκτ-2020 12:30

  Εκσφενδονίζει εξώδικα και αγωγές ο Γ. Λαγός

  Εκσφενδονίζει εξώδικα και αγωγές ο Γ. Λαγός
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Σε αγωγές αποζημίωσης για 100.000 ευρώ στους τηλεοπτικούς σταθμούς, σε εφημερίδες και ειδησεογραφικά σάιτ της χώρας, εξώδικο στην πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας (για παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας) και προσφυγή στο Ευρωπαικό Δικαστήριο προχωρά ο καταδικασμένος ως διευθυντής εγκληματικής οργάνωσης, ευρωβουλευτής  Γιαννης Λαγός.

  Στην ανακοινωση αναφέρεται πως "θα αποκαλύψει στον Ελληνικό λαό και στα διεθνή μέσα, τον βρώμικο ρόλο παραγόντων της δημόσιας ζωής, που οδήγησε στην δικαστική καταδίκη αθώων ανθρώπων, ως "εγκληματικής οργάνωσης”.

  Αναφέρει επίσης πως "καταθέτει τις αγωγές εναντίον όσων έλαβαν ενεργό ρόλο σε αυτή την πρωτοφανή σκευωρία και επιφυλάσσεται, εντός της εβδομάδας, να προσφύγει σε όλα τα θεσμικά και δικαιοδοτικά ευρωπαικά όργανα (Επιτροπές και Δικαστήρια) για να αναδείξει την εγκληματική διαπλοκή του σάπιου πολιτικού συστήματος με την δικαστική εξουσία στην Ελλάδα".

  Εξώδικη – επιστολή

  Στην επιστολή (εξώδικο) προς την κ.προεδρο της Δημοκρατίας που έστειλε δια του συνηγόρου του Κωστα Πλεύρη, αναφέρει μεταξύ άλλων:

  "…..Μετά από όσα συνοπτικώς ανέφερα και τα οποία επί μήνας ηνεχόμην υπομονετικώς ευελπιστών, στην ρήσιν του Γερμανού Μυλωνά ότι "υπάρχουν δικασταί στο Βερολίνο" και με την πεποίθησιν ότι θα υπάρξουν δικασταί στας Αθήνας σας απευθύνω την παρούσαν διαμαρτυρίαν μου κι’ επειδή σέβομαι τον θεσμόν τον οποίον εκπροσωπείτε σας παρακαλώ να έχω μίαν απάντησιν στα όσα σας εξέθεσα και ιδίως στο εάν με θεωρήτε ή όχι ένοχον, δηλαδή στο εάν δια σας ισχύει το τεκμήριον αθωότητός μου ή δεν ισχύει.        

  Δεν ζητώ κάτι σπουδαίον. Μίαν απάντησιν ζητώ, καθώς νομικώς επιβάλλει το Σύνταγμα (αρθ.10) και ηθικώς η ατομική αγωγή.

  Εννοείται, ότι αν δεν καταδεχθήτε να απαντήσετε εις εμέ τον εκπρόσωπον 131.000 Ελλήνων που με εψήφισαν θα με αναγκάσετε να προσφύγω στην δικαιοσύνην, διότι έχω ευθύνην έναντι της αληθείας και των ιδεών μου. Διότι αν δεν αγωνισθώ μέχρι θανάτου δι’ αυτάς ή αυταί δεν αξίζουν ή εγώ (Έζρα Πάουντ) και σας διαβεβαιώ, ότι στον πολιτικόν αγώνα και εγώ αξίζω και αι ιδέαι μου αξίζουν.

  Εν αναμονή απαντήσεώς σας να είσθε βεβαία, ότι δεν πρόκειται να απογοητεύσω τους 131.000 πατριώτας που με επιστεύσαν, με εψηφισαν και αναμένουν νέους αγώνας υπέρ της Πατρίδος ώστε κάποτε να ακουσθή η φωνή των: Η Ελλάς ενίκησε.

  Εν τέλει σας πληροφορώ, ότι δεν έγινε κάποια ιστορική δίκη, όπως οι ομοϊδεάται σας λέγουν. Η ιστορία δεν γράφεται στα δικαστήρια με νομικούς κώδικας, αλλ’ στους εθνικούς αγώνας με όπλα. Κι’ εκεί εμείς οι εθνικισταί είμεθα παρόντες, ενώ οι πολιτικάντηδες απόντες".

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων