Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 17-Οκτ-2020 10:43

  Ολοκληρώθηκε η τελική φάση της άσκησης "Gordian Knot 2020" στην Άσσηρο

  Ολοκληρώθηκε η τελική φάση της άσκησης "Gordian Knot 2020" στην Άσσηρο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η τελική φάση της άσκησης "Gordian Knot 2020" του ΝΑΤΟ Rapid Deployable Corps - Greece (NRDC-GR) πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως και τις 16 Οκτωβρίου στο στρατόπεδο "Προκοπίδη" στην 'Ασσηρο.

  Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής 'Αμυνας (ΓΕΕΘΑ), στην άσκηση συμμετείχαν και αξιωματικοί από άλλα στρατηγεία του ΝΑΤΟ.

  Σκοπός της "Gordian Knot 2020" ήταν η υλοποίηση και η αξιολόγηση επιχειρησιακών δυνατοτήτων του NRDC-GR ως προς τον σχεδιασμό και εκτέλεση επιχειρήσεων συλλογικής άμυνας, στο πλαίσιο του 'Άρθρου 5 της Συνθήκης της Ουάσιγκτον ως μέρος της μεγάλης κλίμακας διακλαδικής επιχείρησης της Συμμαχίας.

  Το "παρών" έδωσαν, χθες, Παρασκευή ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής 'Αμυνας αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ως εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, καθώς και εκπρόσωποι της Βουλής των Ελλήνων.

  Επίσης, παραβρέθηκαν ο διοικητής του Allied Land Command (Izmir) αντιστράτηγος Roger L. Cloutier Jr, εκπρόσωποι της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, αξιωματικοί ξένων στρατηγείων, στρατιωτικοί παρατηρητές του ΝΑΤΟ, απεσταλμένοι ξένων διπλωματικών αποστολών, καθώς και ακόλουθοι 'Αμυνας από χώρες της Συμμαχίας και των Βαλκανίων.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ